Hoće li Tuzla dobiti novi stambeno-poslovni centar u kojem će biti i toranj viši od “Avaz Twist Tower-a”

Hoće li Tuzla dobiti novi stambeno-poslovni centar u kojem će biti i toranj viši od “Avaz Twist Tower-a”

 

Nakon što je Tuzlanski.ba objavio priču da se na zemljištu “Livnice” u Tuzli gradi luksuzni stambeno-poslovni kompleks koji će predstavljati jednu od najvećih poslijeratnih investicija u Bosni i Hercegovini, Infoplus je došao u posjed fotografija tog kompleksa čija investicija se mjeri na stotine miliona KM.

Podsjećanja radi, zemljište na kojem je smještena “Livnica” kao i kompletne pogone kupio je aktuelni načelnik Kalesije Sead Džafić koji je to platio oko 14 miliona KM, a već u svom vlasništvu ima firmu Unis Tok u Kalesiji kao i Kovnicu u Bileći.

S obzirom na planove Grada Tuzle i na stanje samih proizvodnih pogona, Džafić se odlučio da iz gradske sredine dislocira “Livnicu”, a nova lokacija bit će poznata u narednom periodu.

Vlasnik zemljišta na kojem će se graditi ovaj kompels je Sead Džafić, koji će zajedno sa investitorima učestvovati u izgradnji naselja u kojem će biti i toranj viši od “Avaz Twist Tower-a” u Sarajevu.

U sklopu stambeno-poslovnog centra bit će restorani, saloni, dječija igrališta kao i uređene saobraćajice sa kružnim tokovima.

Gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović gostujući u BH. Dnevniku najavio je pomenutu investiciju – od milijardu! Rekao je da će se u narednih par mjeseci znati više detalja, te da se radi o ulagačima iz Evrope.

-Ta bi investicija, tako ogromna, mogla da pretvori noć u dan – istakao je Imamović.

 

(MiruhBosne/Infoplus)
Previous Porodica Silajdžić: Vratili smo se u našu zemlju i rodili sedam sinova!
Next Bičakić: Blok 7 Termoelektrane Tuzla velika razvojna šansa za Bosnu i Hercegovinu

You might also like

Ekonomija/Biznis

Top 10 federalnih izvoznika: Na listi najvećih prvi put Bosnalijek i Igman

  Zeničko-dobojski kanton i dalje prednjači po izvozu, a najveći izvoznik je grupacija Prevent koja među TOP deset ima dvije firme –Prevent Sarajevo i Prevent Leather Visoko, piše SB. Na

Ekonomija/Biznis

Festival zimnica i autohtonih proizvoda u Sarajevu: Domaće je domaće, gradimo BiH

Na Trgu Oslobođenja – Alija Izetbegović u Sarajevu danas je otvoren Festival zimnica i autohtonih proizvoda koji će trajati do 28. novembra. Cilj prodajno-izložbene i kulturno-humanitarne manifestacije je promocija vrijednosti

Ekonomija/Biznis

Prevent niže uspjehe: Prva jedrilica na el. pogon iz Solina, Top dobavljač za Aston Martin iz Srebrenice…

Iz bosanske kompanije Prevent Group CEE posljednjih dana stižu lijepe vijesti. Objavili su da je njihova članica Prevent Components u Srebrenici prepoznata kao Top dobavljač na projektu Aston Martin. Početak rada Prevent Componentsa 2013.