Hoće li Tuzla dobiti novi stambeno-poslovni centar u kojem će biti i toranj viši od “Avaz Twist Tower-a”

Hoće li Tuzla dobiti novi stambeno-poslovni centar u kojem će biti i toranj viši od “Avaz Twist Tower-a”

 

Nakon što je Tuzlanski.ba objavio priču da se na zemljištu “Livnice” u Tuzli gradi luksuzni stambeno-poslovni kompleks koji će predstavljati jednu od najvećih poslijeratnih investicija u Bosni i Hercegovini, Infoplus je došao u posjed fotografija tog kompleksa čija investicija se mjeri na stotine miliona KM.

Podsjećanja radi, zemljište na kojem je smještena “Livnica” kao i kompletne pogone kupio je aktuelni načelnik Kalesije Sead Džafić koji je to platio oko 14 miliona KM, a već u svom vlasništvu ima firmu Unis Tok u Kalesiji kao i Kovnicu u Bileći.

S obzirom na planove Grada Tuzle i na stanje samih proizvodnih pogona, Džafić se odlučio da iz gradske sredine dislocira “Livnicu”, a nova lokacija bit će poznata u narednom periodu.

Vlasnik zemljišta na kojem će se graditi ovaj kompels je Sead Džafić, koji će zajedno sa investitorima učestvovati u izgradnji naselja u kojem će biti i toranj viši od “Avaz Twist Tower-a” u Sarajevu.

U sklopu stambeno-poslovnog centra bit će restorani, saloni, dječija igrališta kao i uređene saobraćajice sa kružnim tokovima.

Gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović gostujući u BH. Dnevniku najavio je pomenutu investiciju – od milijardu! Rekao je da će se u narednih par mjeseci znati više detalja, te da se radi o ulagačima iz Evrope.

-Ta bi investicija, tako ogromna, mogla da pretvori noć u dan – istakao je Imamović.

 

(MiruhBosne/Infoplus)
Previous Porodica Silajdžić: Vratili smo se u našu zemlju i rodili sedam sinova!
Next Bičakić: Blok 7 Termoelektrane Tuzla velika razvojna šansa za Bosnu i Hercegovinu

You might also like

MADE IN BOSNIA-387

Zadruga Tarevci iz Modriče osigurala izvoz 300 tona suhe šljive

  Opšta poljoprivredna zadruga Tarevci iz Modriče osigurala izvoz za 300 tona suhe šljive na prostor Republike Turske U sjedištu Federalnog ministarstva za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata održan

MADE IN BOSNIA-387

387: Mladi iz Bosne i Hercegovine razvili aplikaciju za bolju ekonomiju uz zabavu i nagradne igre

Mlada grupa građana iz Zavidovića, Zenice i Banovića, okupljena u Udruženju “Kupuj387”, pokrenula je aplikaciju koja ima za cilj stimulisanje na kupovinu domaćih proizvoda, uz zabavu i nagrade, piše Tuzlanski.ba.

MADE IN BOSNIA-387

“Madi” otvorio najveću klaonicu peradi na Balkanu

Firma “Madi” je zvanično otvorila dugo najavljivanu klaonicu peradi u Tešnju, vrijednu 14 mil KM, dok je ukupna vrijednost investicije 20 mil KM. Površina kompleksa iznosi 21.500 m2. Naime, kapacitet