Hoće li Tuzla dobiti novi stambeno-poslovni centar u kojem će biti i toranj viši od “Avaz Twist Tower-a”

Hoće li Tuzla dobiti novi stambeno-poslovni centar u kojem će biti i toranj viši od “Avaz Twist Tower-a”

 

Nakon što je Tuzlanski.ba objavio priču da se na zemljištu “Livnice” u Tuzli gradi luksuzni stambeno-poslovni kompleks koji će predstavljati jednu od najvećih poslijeratnih investicija u Bosni i Hercegovini, Infoplus je došao u posjed fotografija tog kompleksa čija investicija se mjeri na stotine miliona KM.

Podsjećanja radi, zemljište na kojem je smještena “Livnica” kao i kompletne pogone kupio je aktuelni načelnik Kalesije Sead Džafić koji je to platio oko 14 miliona KM, a već u svom vlasništvu ima firmu Unis Tok u Kalesiji kao i Kovnicu u Bileći.

S obzirom na planove Grada Tuzle i na stanje samih proizvodnih pogona, Džafić se odlučio da iz gradske sredine dislocira “Livnicu”, a nova lokacija bit će poznata u narednom periodu.

Vlasnik zemljišta na kojem će se graditi ovaj kompels je Sead Džafić, koji će zajedno sa investitorima učestvovati u izgradnji naselja u kojem će biti i toranj viši od “Avaz Twist Tower-a” u Sarajevu.

U sklopu stambeno-poslovnog centra bit će restorani, saloni, dječija igrališta kao i uređene saobraćajice sa kružnim tokovima.

Gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović gostujući u BH. Dnevniku najavio je pomenutu investiciju – od milijardu! Rekao je da će se u narednih par mjeseci znati više detalja, te da se radi o ulagačima iz Evrope.

-Ta bi investicija, tako ogromna, mogla da pretvori noć u dan – istakao je Imamović.

 

(MiruhBosne/Infoplus)
Previous Svečana akademija povodom Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine
Next Bičakić: Blok 7 Termoelektrane Tuzla velika razvojna šansa za Bosnu i Hercegovinu

You might also like

Ekonomija/Biznis

Najmlađi poljoprivrednik u Sanskom Mostu

Iako se poljoprivredom nije lako baviti, Mehmed Alagić (19) prionuo je na posao odmah nakon završene srednje škole. I dok ogromna većina njegovih vršnjaka svoju životnu budućnost ne vidi na

Ekonomija/Biznis

Željeznice FBiH ostvarile u prošloj godini najbolje rezultate u posljednjih 25 godina

  Nakon završnog obračuna i Izvještaja o radu i finansijskom poslovanju usvojenog od strane Nadzornog odbora ŽFBiH evidentno je da su Željeznice FBiH ostvarile u prošloj 2017. godini najbolje rezultate

Ekonomija/Biznis

Mlade poduzetnice iz Zenice proizvode pamučne zaštitne maske za lice

Medicinske maske su postale svakodnevna potreba usljed širenja koronavirusa u svijetu, zbog čega je došlo do povećane potražnje i manjka istih na tržištu. Nakon pobjede na Sarajevo Business Forum Start-Up