Iako je polovina novembra na ulicama Mostara brojni turisti

Iako je polovina novembra na ulicama Mostara brojni turisti

Iako je ljetna turistička sezona već odavno iza nas ulice Mostara su daleko od praznih, pa je i sredinom novembra u Starom gradu moguće vidjeti turiste iz regije ali i iz drugih dijelova svijeta, javlja AA.

Slika može predstavljati 7 osoba, ljudi stoje i na otvorenom

Najviše turista je u starogradskom jezgru, u okolini Starog mosta, simbola grada na Neretvi. Nakon što obiđu Stari most, to čuveno djelo osmanske arhitekture, gosti obično posjete i Krivu ćupriju na Radobolji, rijeci koja se ulijeva u Neretvu.

Slika može predstavljati drvo i na otvorenom

Stari dio grada Mostara mjesto je gdje turisti probaju kvalitetnu hranu iz domaće kuhinje, posvjedoče vještinama mostarskih skakača sa Starog mosta, a potom svrate do čuvenog Kujundžiluka gdje obično kupuju poklone za porodicu i prijatelje.

Slika može predstavljati 1 osoba, ručni sat, u zatvorenom i tekst koji navodi 'AA'

Možda i najljepši pogled na Stari most pruža se iz dvorišta Koski Mehmed-pašine džamije, udaljene oko 150 metara od mosta, koja je izgrađena davne 1618. godine.

Slika može predstavljati 2 osobe, spomenik i na otvorenom

Ova džamija je također jedna od nezaobilaznih tačaka većine turista koji posjećuju ovaj grad u Bosni i Hercegovini. Posebna atrakcija je zabilježiti fotografiju sa minareta ove džamije.

Slika može predstavljati 6 osoba i na otvorenom

Mostar je nedavno dobio i novu atrakciju nazvanu “Skywalk Fortica”, u vidu staklenog vidikovca izgrađenog na brdu Fortica, istočno iznad Mostara, s koje se pruža pogled na grad iz ptičje perspektive. Sve je veći broj turista koji u plan posjete Mostaru kao destinaciju uvrštavaju upravo “SkyWalkFortica”.

Slika može predstavljati 1 osoba i nebo
Previous Svjetsko prvenstvo u Kataru srušit će kolonijalne mitove
Next Sarajevo domaćin Petog međunarodnog kolokvija "Bosanska usmena tradicija u kulturi svijeta"

You might also like

BH RAZGLEDNICA

Red Bull Cliff Diving Svjetsko prvenstvo 28. augusta u Mostaru

Najbolji svjetski cliff diveri će sa čuvenog Starog mosta skakati u hladnu vodu Neretve na četvrtoj stanici sezone u našoj prelijepoj zemlji – obavještavaju iz redbull-a. Ne čudi što su

BH RAZGLEDNICA

Razvoj turizma u Blagaju

Turistički radnici, predstavnici hotela, villa s bazenima, kampova, restorana i suvenirnica okupili su se oko zajedničke inicijative osnivanja Udruženja turističkih radnika Blagaja “Visit Blagaj” naglašavajući kako je Blagaj idealna destinacija

TURIZAM

Dijaspora ulaže u turizam i ostanak u Srebrenici

  Kanjon Drine predstavlja izuzetan doživljaj za turiste u vožnji brodom od Perućca do Višegrada sa odmorištem na ušću Žepe. Iz dijaspore stigla inicijativa za razvoj turizma u Srebrenici. Put