Ismail Barlov prvak Evrope

Ismail Barlov prvak Evrope

 Ismail Barlov, paraplivački reprezentativac Bosne i Hercegovine osvojio je zlatnu medalju na Evropskom seniorskom prvenstvu koje se održava u Portugalu.

Trinaestogodišnji reprezentativac Bosne i Hercegovine historijski rezultat ostvario je večeras u Madeiri u disciplini 50 metara prsno.

Do titule prvaka Evrope u finalu je stigao sa rezultatom 1:01:15.

– Pazi šta sanjaš možda ti se nekada desi, rečenica je koju često čujemo i ponavljamo na treninzima, a večeras smo svi prvo na to pomislili kada je naš sjajni Ismail Barlov stigao do krova Evrope. Ostvario se san jednog dječaka, jednog tima ljudi, jedne sportske porodice… Teško je na pravi način u ovom trenutku izraziti sav ponos i sreću. Ismail Barlov je na krovu Evrope, ispisao je historiju bh. sporta i hvala mu za trenutke sreće koje nam je priuštio – poručio je iz Portugala, Amel Kapo, selektor paraplivačke reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Popularni Barla zlatom na Evropskom seniorskom prvenstvu je još jednom potvrdio vrhunsku klasu i kontinuitet rezultata obzirom da je vlasnik i dvije A norme za predstojeće Paraolimpijske igre u Parizu ovog ljeta.

– Hvala svima koji su vjerovali u mene, koji su me podržavali, koji su mi bili snaga svih ovih godina. Ostvario sam snove, ali ovo je tek početak. Ono najbolje tek dolazi – poručio je iz Portugala, Ismail Barlov.

Evropsko prvenstvo održava se od 21. do 27. aprila, a Ismail Barlov u ponedjeljak će nastupiti i u disciplini 150 miks. Bh. boje brani i Ismail Zulfić koji će nastupiti u disciplini 50 delfin.

Previous Senna Šimek: Za zločin u Ahmićima nikad nije čulo 80 posto mladih u Hrvatskoj
Next Ermin Junuzović upisao novu pobjedu sjajnim nokautom

You might also like

SPORT

Mirsad Terzić: Klubove možemo birati, domovinu ne – zbog toga smo uvijek tu (VIDEO)

  Mirsad Terzić jedan je od najboljih bosanskih sportista već dugi niz godina. Simbol je naše rukometne selekcije, a u najdražem dresu je igrao i jedno Svjetsko prvenstvo. Legendarni status

SPORT

Gazibegović i Sturm svrgnuli Salzburg s trona

Sturm Graz okrunjen je titulom prvaka austrijske Bundeslige u dramatičnoj završnici sezone. Štajerci su u posljednjem kolu pobijedili Austriju Klagenfurt sa 2-0 zahvaljujući dva kasna gola i tako skinuli s

SPORT

Bokser Edin Puhalo četvrti izazivač za svjetskog prvaka

Bosanskohercegovački bokser Edin Puhalo, alijas Iron Puki, na novoj rang listi izazivača za svjetskog prvaka u cruiser teškoj kategoriji nalazi se na četvrtoj poziciji, što je za dva mjesta bolje