Kina donirala vakcine građanima Bosne i Hercegovine

Kina donirala vakcine građanima Bosne i Hercegovine

Ambasador Narodne Republike Kine Đi Ping uručio je danas ministrici civilnih poslova Bosne i Hercegovine Ankici Gudeljević donaciju od 50.000 vakcina protiv Covida-19, namijenjenih građanima naše zemlje.

Kako je ranije odlučilo Vijeće ministara BiH, donacija će biti raspoređena u omjerima: Federaciji Bosne i Hercegovine 30.380 doza, Republici srpskoj 18.620 i Brčko distriktu Bosne i Hercegovine 1.000 doza.

Primopredaja vakcina tipa “Sinofarm” izvršena je u Rajlovcu, ispred skladišta “Hercegovinalijeka”.

(BHRT/MiruhBosne)

Previous Brže do bosanske obale Jadrana: Gradnja ceste Stolac - Neum ulazi u završetak
Next Bosnić: Svi favoriti na papiru taj status će protiv nas morati opravdati i na terenu

You might also like

KULTURA I UMJETNOST

Otvoren novi objekat Kulturnog centra Bosna Sandžak u Istanbulu

Ovo je veliki dan za Bošnjake u Turskoj, poručio je gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka na otvorenju Kulturnog centra Bosna Sandžak u Istanbulu. Riječ je o reprezentativnom objektu na više od

NAŠI DANI

Kiša ugasila većinu požara u Hercegovačko-neretvanskom kantonu

Jučerašnja kiša uveliko je olakšala posao vatrogascima u Hercegovačko-neretvanskom kantonu i u srijedu ujutro većina požara je ugašena ili stavljena pod nadzor. Po riječima pomoćnika načelnika za civilnu i protupožarnu

NAŠI DANI

Željeznice FBiH povezuju BH Vozom Sarajevo, Tuzlu i Banju Luku

Željeznice Federacije BiH od 1. augusta BH Vozom će povezati Sarajevo, Tuzlu i Banjaluku, saopćila je Uprava Željeznica FBiH nakon uspješno okončanih neophodnih priprema i postignutog sporazuma sa Željeznicama RS.