Ko je političar iz FBiH koji sarađuje sa narko-kartelom i kojem Gačanin plaća karte i smještaj u Dubaiju?

Ko je političar iz FBiH koji sarađuje sa narko-kartelom i kojem Gačanin plaća karte i smještaj u Dubaiju?

„Da li je Milorad Dodik odlazio kod onog Tite u Dabai ili nije odlazio? Jesam li ja odlazio kod bilo koga ko se bavi švercom droge ili je neko odavde bio? Za to postoje slike, postoje stenogrami, ja sam to sve pročitao i sve znam. Ja sam glavni kriminalac jer ne poštujem Schmidta, a onaj kome taj Tito, nekim političarima iz Federacije plati avionske karte i za njega i za porodicu plati boravak u Dubaiju, to nikom ništa.“

Izjavio je ovo predsjednik entiteta RS Milorad Dodik u srijedu nakon neodržanog ročišta pred Sudom BiH.

Pitanja koja se nameću iz ove izjave su:

– Ko je političar iz FBiH koji je odlazio kod šefa kartela „Tito i Dino“ Edina Gačanina u Dubai i kome je taj kartel plaćao avionske karte i smještaj u Dubaiju?

– Kako Milorad Dodik raspolaže tim informacijama, umjesto da se na osnovu tih dokaza pokrene postupak protiv političara o kojem govori?

– Da li se tim dokazima ucjenjuje taj političar kako bi pristajao na donošenje odluka koje su štetne po državu BiH?

Ranije su mediji izvještavali da je predsjednik Naroda i pravde i aktuelni ministar vanjskih poslova BiH Elmedin Konaković povezan sa narko-kartelom „Tito i Dino“. S druge strane, upravo je Konaković redovni posjetilac Dubaija, što je evidentno i na osnovu fotografija koje objavljuje na društvenim mrežama.

Izvor: etto.ba

Previous Ustavni sud Bosne i Hercegovine: Član zakona kojim se kriminalizuje kleveta u RS-u neustavan, odredba ukinuta
Next Više od 1.000 potpisa preživjelih genocida i rata u Bosni poziva sud UN-a da spriječi ponavljanje historije provođenjem "privremenih mjera"

You might also like

NAŠI DANI

Reprezentativac Todorović donirao zaštitnu opremu Domu zdravlja u Tuzli

Bosanskohercegovački reprezentativac Darko Todorović poslao je prijeko potrebnu donaciju Domu zdravlja Dr. Mustafa Šehović u Tuzli, piše SportSport. Naime, danas su u tuzlanski dom zdravlja stigli paketi u kojima se

NAŠI DANI

Zeničani proveli noć na otvorenom kako bi kupili ulaznice za utakmicu Bosna i Hercegovina – Grčka

Nekoliko stotina Zeničana čekalo je u ponedjeljak ujutro ispred poslovnice firme “Centrotours” u Zenici kako bi došli do ulaznice za susret Bosna i Hercegovina – Grčka, koji se igra u

NAŠI DANI

Stanove u Vogošći na korištenje dobilo 16 pripadnika boračke populacije

Ministar za boračka pitanja Kantona Sarajevo Ismir Jusko danas je sa 16 pripadnika boračke populacije potpisao ugovore o dodjeli stana na korištenje na lokaciji Rosulje u Vogošći.