Kompanija Lykos Balkan Metals otkrila zlatne žice ispod opštine Jezero

Kompanija Lykos Balkan Metals otkrila zlatne žice ispod opštine Jezero

Geološka istraživanja koja je provodila kompanija Lykos Balkan Metals i njena kćerka firma SNK Metali na području opštine Jezero dala su rezultate koji se već u ovom trenutku, u ranoj fazi istraživanja, mogu sa sigurnošću smatrati jednim od najboljih na području cijele Bosne i Hercegovine i Balkana.

Nakon, u protekloj godini, izvedenih geoloških istraživanja na teritoriji opštine Jezero potvrđeni su veoma visoki sadržaji zlata na kontaktima različitih litoloških jedinica. Na  lokacijama gdje je otkriveno nalazište zlata koncentracije ovog plemenitog metala idu i do nevjerovatnih 27,5 grama po toni u kontinuitetu od čak 60 metara, što je neuobičajeno visoka koncentracija i za svjetski poznate rudnike zlata. Svi uzorci su ispitani u akreditovanoj laboratoriji i nakon ovih otkrića može se sa sigurnošću reći da postoji veoma visok potencijal za nastavak geoloških istraživanja, navode iz ove kompanije.

Geološki potencijal opštine Jezero je ujedno i izuzetan investicioni potencijal, te se u 2023. godini očekuje da će kompanija Lykos Balkan Metals pribaviti dodatna sredstva u vrijednosti od 60 miliona KM koja će većim dijelom biti, direktno i indirektno, uložena i u projekat u opštini Jezero. Nove investicije će značajno uticati kako na razvoj ove opštine i kvalitet života njenih stanovnika, tako i na unapređenje ekonomskih prilika i razvoja Republike srpske ali i Bosne i Hercegovine, navode iz ove kompanije čije je sjedište u Bijeljini, dok je generalni direktor iste Miloš Bošnjaković.

Previous Vučić u parlamentu Srbije: 'Ovakve divljake nisam vidio'
Next Narasla snaga domaćeg biznisa: Bosanski privrednici preuzimaju podružnice stranih brendova

You might also like

Ekonomija/Biznis

Gračanica od posla čaršija (VIDEO)

  Gračanica – od posla čaršija, općina je na čijem se području proizvodi namještaj, liftovi,  SIM kartice, betonske konstrukcije, pelet, kožna galanterija, komponente za autoindustriju. A Gračanlije su proizvele i

Ekonomija/Biznis

Održan 6. Forum službi zapošljavanja: Podržano pokretanje više od 100 biznisa

  U organizaciji Agencije za rad i zapošljavanje Bosne i Hercegovine i Projekta zapošljavanja mladih (YEP), uz podršku Vlade Švicarske, u ponedjeljak u Sarajevu je održan 6. Forum službi zapošljavanja.

Ekonomija/Biznis

Sarajevski Novi Grad: Na zapuštenom prostoru nekadašnje pijace, ”Penny Plus” gradi objekat vrijedan 11 miliona maraka

U naselju Švrakino Selo na mjestu nekadašnje pijace u ulici Safeta Hadžića bb gradit će se poslovno-prodajni centar ,,Penny Plus’’. Općina Novi Grad Sarajevo izdala je urbanističku saglasnost investitoru ”Penny