Kupujmo domaće: Predstavljena BH. korpa

Kupujmo domaće: Predstavljena BH. korpa

Danas je u prisustvu kupaca, dobavljača i novinara u super marketu Hoše komerc u Hadžićima predstavljena “BH. korpa”, kao dodatan doprinos koji lanac marketa Hoše komerc na ovaj način pruža kampanji «Kupujmo domaće».

Prvih 5 domaćih brandova koji su uzeli učešća u Hoše “BH. korpi” su Violeta ubrusi, Swity sok, Merka kafa, Ovako hrenovka i Meggle jogurt. Ukrasni mušepci na tradicionalnoj bosanskoj kući poslužili su kao motiv za dizajn “BH. korpe”, koja se od danas nalazi u svim marketima Hoše komerc.

“Iznenađeni smo velikim interesom domaćih dobavljača za BH. korpu, ali mi sve ovo i radimo zbog njih. Svih 5 proizvoda koji se nalaze u BH. korpi bit će idućih 15 dana na akciji. Nakon ovih, na red će doći drugih 5 proizvoda, itd., tako da ćemo svakih pola mjeseca mijenjati sadržaj BH. korpe, koja se od danas nalazi u svih naših 9 marketa u Sarajevu. S obzirom na interes i odaziv dobaljača na samom startu, uvjereni smo da će BH. korpa kao projekat još dugo trajati, te da će preći u tradiciju”, izjavila je Amela Frlj zamjenica direktora maloprodaje u Hoše komerc d.o.o.

Hoše komerc je podržao svaku zajedničku kampanju “Kupujmo domaće” koja je organizirana do sada. Ovaj put idemo korak dalje, i pokrećemo vlastitu kampanju “BH. korpa” kao naš dodatni izraz podrške domaćim brandovima. “BH. korpa” će značiti dodatnu poziciju, marketing i komunikaciju, svim domaćim brandovima, koji žele da sudjeluju u kampanji u marketima Hoše komerc. Dakle, spremni smo investirati u dodatni prostor, zanimljiv i simboličan dizajn “BH. korpe”, komunikaciju i oglašvanje kako bi još više izašli u susret domaćim proizvođačima.

 

Hoše komerc trenutno zapošljava 216 radnika, od čega je veći dio radnika zaposlen u maloprodajnoj mreži. Pored proizvodnje i veleprodaje, Hoše komerc posjeduje lanac od 9 prodavnica, i sve su na području Kantona Sarajevo.

Hoše komerc d.o.o. Sarajevo je jedan od najstarijih trgovačkih lanaca u Bosni i Hercegovini. U protekloj 2016. godini uspješno smo poslovali zajedno sa našim brendovima BONY, MERKA i NAŠE MLIJEKO, uz distribuciju brenda MEGGLE, te tako nastavili razvijati svoje tržišne kapacitete i promovisati domaću privredu. Hoše komerc već 38 godina pruža trgovačke usluge Sarajlijama, a protekla 2016. bila je na nivou rekordne 2015. godine, kada smo ukupno imali prihode više od 64 miliona KM neto.

Prva trgovina otvorena je davne 1979. godine kao dio porodičnog biznisa, deset godina kasnije 1989. osnovana je firma Hoše komerc d.o.o. u Sarajevu. Osnovna djelatnost je trgovina na malo i veliko prehrambenih i neprehrambenih proizvoda, zatim, slastičarstvo, pakeraj i pržionica kafe, kao i distribucija proizvoda.

Previous Državna vlada usvojila politiku saradnje sa bosanskohercegovačkim iseljeništvom
Next Bingo kupio tuzlansku Ditu!

You might also like

Ekonomija/Biznis

Tešanj: U posljednjih pet godina otvoreno pet hiljada radnih mjesta

  Općina Tešanj jedna je od sudionica Projekta općinskog okolišnog i ekonomskog upravljanja (MEG), a za nešto više od godinu dana realizacije pokazali su najbolju rezultate od ukupno 18 lokalnih

Ekonomija/Biznis

BS Telecom Solutions dobio vrijedan posao u RH

BOSANSKA kompanija BS Telecom Solutions dobila je vrijedan posao izrade softverskog rješenja za nadzor i vođenje saobraćaja na autocestama u Hrvatskoj vrijedan čak 33,84 miliona kuna (4,5 miliona eura ili

Ekonomija/Biznis

Srebrenica: Sve što proizvedu, to i prodaju

Povratnici u Gostilj Fikreta i Avdo Sandžić bave se poljoprivredom. Prave džemove, sokove, ajvare i druge prehrambene proizvode. Bračni par Fikreta (62) i Avdo (64) Sandžić, prvi povratnici Gostilja kod