Majka visočkih trojki: Hvala Bogu zadovoljna sam iako zna biti “zeznuto”

Majka visočkih trojki: Hvala Bogu zadovoljna sam iako zna biti “zeznuto”

Samra Šišić, djevojački Hodović, je prije oko dva mjeseca na svijet donijela tri prekrasna dječaka, začeta prirodnim putem; Omara, Anvara i Emina.

Samra je, kako navodi, bila van sebe kada je saznala da nosi trojke.

“Mislila da se doktor zeza kad mi je saopštio. Prvo mi je rekao da nosim dvojke i savjetovao da dođem na kontrolu za deset dana. Mi smo bili šokirani, nismo to mogli ni pomisliti. Kad smo otišli za deset dana dočekalo nas je veliko iznenađenje: doktor govori da su trojke i da nije bio siguran prošli put.  Čuli smo otkucaje srca i to je bilo to. Odmah smo se počeli pripremati i psihički i fizički i kupovati potrebne stvari za naše bebe.”

“Bili su teški po 1kg i 500g kad su se rodili. Danas imaju skoro 3kg. Nisu bili dugo u inkubatoru i to me posebno raduje. Međutim, ipak su morali biti zadržani u bolnici mjesec dana dok nisu povećali svoje kilaže.”

“Meni su svi različiti i odlično ih raspoznajem. Svi me podržavaju i pomažu mi, posebno majka i svekrva. Izađem vani par sati ili odspavam kako bih napunila baterije i krenula dalje. Ne mogu se žaliti, hvala Bogu zadovoljna sam iako zna biti “zeznuto”.

“Presretni smo, na početku smo bili previše zabrinuti kako će to sve izgledati, a sada ne bismo mogli bez njih. U suštini mi i ne znamo kako je imati jedno dijete tako da se za sve odlično organizujemo. Nekako se sve posložilo i za posao nam se otvaraju razne prilike. Nadam se da ćemo uspjeti sve iskombinovati. Ljudima je previše zanimljivo i atrakcija smo gdje god se pojavimo,” kroz smijeh govori Samra i naglašava kako joj je to veoma simpatično.

Inače, Samra i njen muž Haris su vlasnici tradicionalnog obrta “SH baby shoes” koji je kroz kratko vrijeme uspio kako na domaćem, tako i na inozemnom tržištu. Njihova osnovna djelatnost je ručna proizvodnja dječijih kožnih cipela od prirodnih materijala, pišu lokalni mediji.

Kada je riječ o Visokom, prije ove porodice posljednji put trojke su rođene u porodici Čeho, 12 godina ranije.

Ovih dana su i u sarajevskom Starom Gradu rođene trojke, djevojčice, prve nakon petnaestak godina.

Previous Adnan Rustanbegović ulaže u rodnu grudu - pokreće proizvodnju u Srebrenici
Next Obilježena 30. godišnjica početka raspuštanja logora Omarska

You might also like

ŽIVOT

Irfan Ajanović: Tri ramazana dočekao u tamnici. Za mene je Bosna i Hercegovina moja majka

Irfan Ajanović, nekadašnji potpredsjednik Skupštine SFRJ-a, rođen je u Žepču, u porodici koja je vjernička, bošnjačka, i u tom duhu je i odgajan. Tamo je, kaže, još kao dječak spoznao

ŽIVOT

Kako su Srebreničani spasili Jevreja

  Kada je moja zemlja napadnuta, logično je bilo da je branim. To je moja država koju neizmjerno volim. Iako su poslije masovnih egzekucija Jevreja i holokausta govorili da se

ŽIVOT

Primjer drugima: Ibišević ponovo u humanitarnim akcijama

Bvši bosanski fudbalski reprezentativac Vedad Ibišević ponovo je oduševio javnost. Ibišević je osoba je koja rado učestvuje u huminarnim aktivnostima, a nedavna je – pomoć stanovništvu naše zemlje, ali i