Margit Tomik-Levy: DINI KONAKOVIĆU – NIJE TROJKA DINO, PROFULIO SI ZICER

Margit Tomik-Levy: DINI KONAKOVIĆU – NIJE TROJKA DINO, PROFULIO SI ZICER

Margit Tomik-Levy, prvakinja Opere u penziji Narodnog pozorišta Sarajevo obratila se na društvenim mrežama, javno, aktuelnom ministru vanjskih poslova Bosne i Hercegovine, Elmedinu Konakoviću.

Tomik-Levy bez pardona redovno proziva političare u našoj zemlji tako da je na red došao i pomenuti lider stranke NiP.

-Ako vam to išta znaci i ako vam Bosna i Hercegovina išta znaci, razmislite o ovome što ću vam kazati. Upozoravala sam pre izbora građane BiH na opasnosti od vaše privatne stranke NiP i vas licno. Zašto? Prvo, predstavljali ste se kao građanska opcija i nešto novo na poitickoj sceni. To je bila stupidna izmišljotina i obmana biraca. Niti ste građanska stranka niti nova struja.

NiP je sastavljen od najgorih otpadnika iz SDA. Niko od vas nije slucajno zalutao u SDA pa kad je video sa kim ima posla, pobegao od njih glavom bez obzira. Ne, vi ste svi tamo bili decenijama. Kada ste dobili sve što su vam mogli dati, okrenuli ste se protiv ruke koja vas je hranila. Sada vodite svoj osobni rat protiv SDA u koji ste uvukli totalno promašene ljude i njihove stranke. Govorim o Forti i njegovoj opskurnoj NS i svakako o Nikšiću, koji je ubio SDP i socijaldemokratiju u BiH. Interesantno je da ste uspeli izmanipulirati i celi niz manjih stranaka koji su se osvestili isti cas kada ste ih „šutnuli“ nakon izbora. Vi ste se uvalili u prestižnu ministarsku fotelju i oni vam više nisu bili potrebni. Nepotreban balast. U stvari vas trojica ste Trojka. Isti ste u deset deka. Beskrupulozni karijeristi koji gaze preko mrtvih kao da hodaju po crvenom tepihu. Sve na šta naiđete je kolateralna šteta. Ko im je kriv što su se zatekli na vašem putu.

Građanska opcija podrazumeva pre svega antifašizam, Vi niste antifašista. Vi ste otvoreni protivnik antifašista. Nakon izbora ste pokazali svoje exstremno nacionalisticko lice. Pri tome beskrupuloznu težnju za vlast po svaku cenu. Pa cak i po nestanak Bosne i Hercegovine. Prvi korak nakon izbora vam je bio odlazak na noge višestruko kažnjavanom kriiminalcu Čoviću, osobi koja je skoro deceniju blokirala i opstruisala BiH, koji je otvoreno pretio teritorijalnim razgranicenjem (nadam se da razumete šta to znaci), koji je na pozicije u organe vlasti postavljao niskotarifne poslušnike koji su slepo izvršavali njegove naredbe, koji ne priznaje presude međunarodnih tribunala i koji je zakleti neprijatelj građanske BiH. Pa ste onda potrcali u Laktaše kod svog drugog partnera Dodika koji se po vašem kazivanju promenio. Kao, on nije više onaj isti Dodik. Tu ste bili u „pravu“. I nije isti. Sada je, na krilima vaše, Fortine i Nikšiceve podrške, sto puta gori. Odlikovao je fašistickog ratnog zlocinca Putina kratko nakon vaše košarke na njegovom terenu. Svaki dan je ucenjivao, pretio, donosio zakone na štetu Bih i obavio 75 % posla do otcepljenja. Ne secam se da ste mu se snažno suprotstavili ni vi ni Forto ni ograniceni mediokritet Nikšić.

Sad ste poceli pretiti građanima, svima koji ne misle kao vi. Napujdali ste svog smešnog, krezubog šnaucera Katicu da pravi zakon o verbalnom deliktu po uzoru na vaše idole Dodika i Čovića. Ko zucne protiv vas na društvenim mrežama ili u medijima, Katicini žbirovi (koje mi placamo da rade a ne zevzece na Tviteru, Fejsbuku, Instagramu…) će nas blokirati, pozvati na informativni razgovor ili podneti prijavu. Vi nas svakodnevno nazivate botovima. Bot ste vi a ne ja i hiljade drugih koji nisu glasni kao ja. Ja imam svoje ime i prezime, imam iza sebe impresivnu umetnicku karijeru koja mi daje za pravo da ljude gledam u lice i kažem im svoje mišljenje. Nisan niciji bot. Borila sam se protiv SDA i objavila knjigu o njihovoj štetnosti, o nesreci koju su doneli našem narodu, o ogromnoj armiji uhleba koji nas guše, obesmišljavaju institucije i celi sistem, o nemilosrdnoj korupciji, o zaposedanju pravosuđa i nesmetanom kriminalu od portira do premijera. Za razliku od vas, borila sam se i protiv HDZ-a, SDS-a, HDZ 1990, SBB-a, Pravaša, SNSD-a… Vama je njihov kriminal i secesionizam normalan a SDA-ov nenormalan. Poceli ste konacno hapsiti ljude o cijem kriminali zna sve čaršija ali, eto nije znala policija. Hocete li tu istrajati, baš me zanima? Hocete li hapsiti Sebiju, Asima, Zukića, Bakira… hocete li hapsiti Čovića, Diku Slezaka, prof. Antu Kvesića… hocete li hapsiti Dodika, Stanivukovića, Nešića, Čosića, Stankovića? Na kraju, hocete li hapsiti i vaše lopove, Nikšića, vas, Mandića, Čengića… ili to samo važi za rezervne igrace.

Vi ste krivi za uništenje K.K. Bosne, za otuđenje inventara u ZOI 84, za nelegalnu diplomu, za netransparentno stecenu imovinu koju ste haman svu prepisali na suprugu. K.K. Bosnu ste uništili kad ste izmuzli svu lovu koje je tada bilo tamo i zbog jednog vrlo bitnog momenta, shvatili ste da nikada necete biti Bosnina legenda. Bili ste prosecan igrac kakvih je u USD K.K. Bosna bilo na desetine a pokazalo se i vrlo loš menađer. Ako je vec tako a tako je, uništi, povali i to nacionalno sportsko blago. Takav pokazani karakter je vec prvi znak da vam se ništa ne može verovati.

Vaši politicki potezi i javni nastupi su bedni. Samo otkrivaju ogromno nepoznavanje politicke teorije i misli (bez obzira kojoj opciji želite da se priklonite). Uvek govorite ofucanim recnikom politickih skorojevića koji koristi i veliki broj vaših saradnika. Ocigledan je i nedostatak obrazovanja. Od osoba sa završenom Višom trenerskom školom se ne ocekuje više ali od ministra se traži puno, puno više. U vašim istupima primecuje se nedostatak kulture. Celi život sam provela u pozorištu, vrlo redovno posecivala izložbe, tribine, književne promocije, poetske recitale… vas nikada nisam na tim mestima videla. A, da ste bili, lako bi vas uocila. Izrasli ste kao hibridni kukuruz u mom zavicaju. Kao što znamo, hibridi daju veci urod ali je slabog kvaliteta. Morate raditi na sebi. „Životna škola“ je dovoljna za hamše, šanere, kriminalce i došlje koji su vaši fanovi. Za intelektualno i građansko društvo u BiH je stvar prezira.

Vi u ovom mandatu predstavljate BiH pred svetom, pred ministrima, obrazovanim eruditama koji će vas brzo prokužiti i postacete predmet šprdnje kao što su Dodik, Dačić, Grlić Radman…. U javnim istupima se uvek pozivate na volju biraca. Kao, imate pravo da budete uslužni servis nezaježljivim zahtevima Dragana Čovića i da ispunjavate njegove želje jer ste pobedili na izborima. Predstavljate to kao volju građana. Je li baš sve to tako Dino? Nece biti.

Službena statistika ne misli tako. Ovako stoje stvari: ukupno biracko telo u BiH je 3 368 666 biraca. NiP & koalicija je osvojio 79 555 glasova. 2, 36 %!!! Skoro 3 miliona ljudi vas nije htelo. U FBiH je sledeca situacija: imamo 2 109 344 biraca i 67 191 glas za NiP & satelite. Ni 3,2 % glasova ukupnog biraćkog tela!!! Za vašu stranku nije glasalo 2 042 153 građana!!!! O kakvoj volji biraca vi pricate???? OKANITE SE VIŠE PRICA O IZBORNOJ VOLJI GRAĐANA. Građani nisu želeli ni vas ni vaše kompanjone.

Na kraju vam moram skrenuti pažnju na vrlo bitnu činjenicu o kojoj morate voditi racuna. U vašem nastojanju da se obracunate sa SDA koristite se istim metodama kao SDA. Naravno, svaki surogat je gori od originala, pa tako stoje stvari i sa vama. Vec ste, uz pomoc okupatora Šmita i Marfija, od SDA napravili žrtvu. Rezultati vaše vladavine će biti katastrofalni. Vec se sada to vidi. Ukoliko u SDA ne dođe do neke unutrašnje borbe za vlast i raspada stranke na više frakcija, SDA će vas pomesti na sledecim izborima. Nestacete sa politicke scene a Nikšić, Forto i vi ćete biti hapšeni i osuđeni za veleizdaju i sve moguce kriminale o kojima vaši politicki oci sve znaju jer su vam to oni omogucili. Naravno, to će biti i katastrofa za BiH.

Ja, Margit Tomik Levi, penzionisana primadona Opere a ne nekakav SDA bot.

Previous Luksuzna jahta proizvedena u srednjoj Bosni otpremljena za daleku Kostariku
Next Hilton - poznati hotelski lanac dolazi u našu zemlju

You might also like

RIJEČ

Ahmet Sejdić: Najlakše je svjedočiti istinu. Neki od svjedoka Tužilaštva apsolutno osvijetlili moju sliku

Posljednjeg dana januara objavljeno je da je Apelaciono vijeće Suda Bosne i Hercegovine pravosnažno oslobodilo svih optužbi Tužilaštva BiH Ahmeta Sejdića, bivšeg komandanta Prve višegradske brigade Armije RBiH (ARBiH) i

NAŠI LJUDI

Djevojka koja je prkosila rasistima u Engleskoj: Voljela bih doći u Bosnu

Engleskinja bosansko-pakistanskog porijekla i njena prijateljica za AJB govore o napadu rasista u Birminghamu. Smijeh u lice rasizma… Kako pobijediti zadrtost? Osmijehom i inatom… Djevojka osmijehom pokorila engleske rasiste… Ovo

RIJEČ

Reisul-ulema u Ahmićima: Kao narod moramo uzimati pouku u onome što se dogodilo

Ono što se dogodilo ne možemo promijeniti, ali iz onoga što se dogodilo svaki pojedinac i svaki narod bi uvijek trebao uzimati pouku – poručio je danas u Ahmićima reisul-ulema