Mnogima izgleda kao Cvijet Srebrenice. Na šta vas podsjeća oblik grada koji je pao u Srbiji?

Mnogima izgleda kao Cvijet Srebrenice. Na šta vas podsjeća oblik grada koji je pao u Srbiji?

Grad koji je danas ,, pao,,  na nekoliko mjesta u Srbiji, zbog svog neobičnog oblika koji podsjeća na cvijet, izazvao je  reakcije na društvenim mrežama.

Ova pojava, koja je svojom bisernom bojim i konturom podsjetila korisnike interneta na simbol Cvijeta Srebrenice, brzo je postala glavna tema  na mrežama.

Cvijet Srebrenice je simbol genocida koji je sprovela srpska vojska nad Bošnjacima.

Inače, nevrijeme  popraćeno jakom olujom i ovim gradom, pogodilo je teritoriju grada Čačka, te susjedna  mjesta poput kablarskih sela, Ježevice, Viljuše, Vape, Zablaća i Trnave, javlja Rtv Novi Pazar. Veliki grad je nanio ogromnu štetu, posebno poljoprivrednim usjevima, čime su seljaci i stanovnici ovih područja suočeni s teškim gubicima.

(Rtv Novi Pazar / MiruhBosne)

Previous Kako su Kosovari doskočili srbijanskoj vojnoj mašineriji
Next Sestre Samardžić: Aleksandri zlato, Anđeli srebro na Evropskom univerzitetskom judo prvenstvu

You might also like

NAŠI DANI

Mostar: Rekonstruisana korpa kojom su dopremane potrepštine vraćena na mjesto na kojem je bila u vrijeme rata

Ratna korpa koja je u vremenu agresije na Mostar bila “korpa spasa“ za dio građana pod kišom granata, rekonstruisana je i postavljena na mjesto na kojem je služila Mostarcima u

NAŠI DANI

Predstavljen izgled novog objekta Doma zdravlja u Bihaću

Pobjednik javnog natječaja za idejno rješenje novog objekta Doma zdravlja u Bihaću prezentirao je Vladi Unsko-sanskog kantona kako bi trebala izgledati nova zgrada čija bi izgradnja trebala početi na ljeto.

NAŠI DANI

Pernarova reakcije na izjave predsjednice RH: Bosanci su dobri ljudi, Bosna i Hercegovina nije prijetnja za Hrvatsku

Saborski zastupnik reagirao je na izjave predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović o mogućoj nestabilnosti u Bosni i Hercegovini. Zastupnik u Hrvatskom saboru Ivan Pernar poručio je putem svojeg Facebook profila kako može