VP: VOJVODINA TREBA DA BUDE REPUBLIKA

VP: VOJVODINA TREBA DA BUDE REPUBLIKA

Vojvođanska autonomnost svedena na nivo ponižavanja.

Aktivisti Vojvođanske partije (VP) organizovali su danas performans na Petrovaradinskoj tvrđavi performans “Vojvodina republika”, kojim su željeli da ukažu na ustavno-pravnu neodrživost položaja Vojvodine.

VP je ocijenila da je vojvođanska autonomnost svedena na nivo ponižavanja, pljačkanja i poništavanja svih vojvođanskih vrijednosti – piše Autonomija.

“Punih 27 godina državna administracija Srbije eksploatiše Vojvodinu i sve njene građane. U ovom trenutku, samo po osnovu sopstvene ustavne obaveze, centralna administracija države duguje Vojvodini više od milijardu i po eura novčanih sredstava”, naveli su aktivisti Vojvođanske partije.

Oni su podsjetili da se, istovremeno, najavljuje nova prodaja vojvođanskih nepokretnosti i zemlje, sa ciljem punjenja budžeta Srbije od čega, kako su ocijenili, građani Vojvodine nemaju nikakve koristi.

“Smatramo da pojam ‘autonomija’ za Vojvodinu više nema nikakvo značenje, da je obesmišljen i da danas niko ne bi mogao da objasni njegovo suštinsko značenje u stvarnom životu naše pokrajine”, istakli su u VP.

U toj partiji su poručili da Vojvodina treba da bude republika sa svim atributima zakonodavne, izvršne i sudske vlasti, sa pravom raspolaganja soptvenom imovinom, prihodima, prirodnim i radom stvorenim resursima, sa sopstvenim institucijama i svojim Ustavom, koji će biti proizvod Ustava federalizovane države Srbije.

(mb)

Previous Hasan-aga Pećki u ustanku Husein-bega Gradaščevića
Next Obilježena 23.godišnjica od pogiblje komandanta Muje Šejte (FOTO)

You might also like

NAŠI DANI

Dopremljeni novi helikopteri za Oružane snage Bosne i Hercegovine

Novi helikopteri za Oružane snage Bosne i Hercegovine, tipa Bell Huey II, dopremljeni su u subotu 4. decembra 2021. godine iz Sjedinjenih Američkih Država na Međunarodni aerodrom Sarajevo. Na aerodromu

NAŠI DANI

Predsjednik Kolumbije naredio otvaranje ambasade u palestinskom gradu Ramallahu

Predsjednik Kolumbije Gustavo Petro naredio je otvaranje ambasade u palestinskom gradu Ramallahu, objavio je u srijedu kolumbijski ministar vanjskih poslova Luis Gilberto Murillo, prenosi Anadolu. “Predsjednik Petro je dao instrukciju

NAŠI DANI

Lamija, Nudžejma i Sanida su primjer uspješnih povratničkih priča

Federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Nerin Dizdar jučer je održao sastanak sa tri izuzetne učenice iz povratničkih sredina, koje su svojom velikom predanošću, radom, zalaganjem ostvarile značajne rezultate u