Sestre Samardžić: Aleksandri zlato, Anđeli srebro na Evropskom univerzitetskom judo prvenstvu

Sestre Samardžić: Aleksandri zlato, Anđeli srebro na Evropskom univerzitetskom judo prvenstvu

 Judo reprezentativka Bosne i Hercegovine i predstavnica Univerziteta u Sarajevu (UNSA) Aleksandra Samardžić osvojila je prvo mjesto i zlatnu medalju na Evropskom univerzitetskom judo prvenstvu u okviru Evropskog univerzitetskog combat prvenstva, koje se održava u Zagrebu od 21. do 23. jula.

Aleksandra je nastupila u kategoriji do 70 kg, te ostvarila četiri pobjede nad predstavnicama Ukrajine – Rytska Mariia, Rumunije – Severin Olgu, Ukrajine – Tsimko Olga, dok je u finalnom meču pobijedila predstavnicu SR Njemačke Redig Mareike i postala univerzitetska prvakinja Evrope.

Aleksandra Samardžić je, inače, na Masteru studija Fakulteta političkih nauka Univerziteta u Sarajevu.

Danas je nastupio i Domagoj Marić koji je predstavljao Sveučilište u Mostaru i osvojio peto mjesto, dok je Mustafa Hebib ostvario dvije pobjede i jedan poraz, Toni Miletić jednu pobjedu i jedan poraz, Domagoj Pušić jednu pobjedu i dva poraza, a Božidar Vučurević jedan poraz.

Naši momci su dostojanstveno predstavljali svoje univerzitete i boje Bosne i Hercegovine, saopćeno je iz Judo saveza BiH.

Iz Saveza, istovremeno, podsjećaju da je u petak Anđela Samardžić osvojila srebrenu medalju, a Mila Petrović peto mjesto.

Uz naše sportiste bili su i treneri Karim Hebib i Mitar Mrdić, kao i prof. Branislav Crnogorac, koji je na ovom prestižnom Evropskom univerzitetskom prvenstvu obnašao funkciju potpredsjednika tehničke komisije EUSA.

Previous Mnogima izgleda kao Cvijet Srebrenice. Na šta vas podsjeća oblik grada koji je pao u Srbiji?
Next Počele pripreme bosanske reprezentacije za olimpijske pretkvalifikacije

You might also like

SPORT

Cerić osvojila zlatnu medalju na Grand Prixu u Zagrebu

Bosanskohercegovačka džudistkinja Larisa Cerić osvojila je zlatnu medalju na Grand Prixu u Zagrebu. Cerić je kao nositeljica bila slobodna u prvom krugu, da bi u drugom pobijedila predstavnicu Brazila Camilu Yamakawa.

SPORT

Red Bull Cliff Diving i ove godine dolazi u Mostar

Red Bull Cliff Diving Svjetska serija vraća se u svojoj 14. sezoni s tri potpuno nove lokacije i osvježenom postavom skakača, ali Mostar je opet dio turneje! Od 2009. Red Bull Cliff

SPORT

Zmajeve bi u Tuzli mogao dočekati pun Mejdan. Bosnić: za mene je moja ekipa uvijek favorit

U Tuzli je danas održana konferencija za medije košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine, koja se sprema za dva duela s Litvanijom u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo. Javnosti se obratio selektor