Mostarske škole obilježile Dan državnosti Bosne i Hercegovine

Mostarske škole obilježile Dan državnosti Bosne i Hercegovine

Dramskim muzičko-plesnim performansom “Jedna si jedina, Bosna i Hercegovina” osnovne i srednje škole Grada Mostara obilježile su u srijedu navečer Dan državnosti Bosne i Hercegovine.

Svečanost je održana u Narodnom pozorištu, a u njoj su učestvovale 22 osnovne i srednje škole Mostara, Centar “Los Rosales” i Muzička škola I. i II. stupnja.

“Svi učestvuju u jednoj prekrasnoj pozitivnoj priči i jako je lijepo vidjeti toliko mladosti, toliko kreativnosti koje posvećuju svojoj domovini, Bosni i Hercegovini. Djeca će pokazati tu svoju ljubav, svoja visoka umijeća kroz stihove, ples i muziku i mislim da će poslati jednu ovako lijepu priču o Mostaru i BiH, zajedništvu, pozitivizmu i unapređenju našeg života i suživota”, kazala je uoči svečanosti direktorica Četvrte osnovne škole Mostar Seada Kuštrić.

Ministar obrazovanja HNK-a Rašid Hadžović naglasio je kako je čast i Ministarstvu i njemu kao ministru što su osnovne i srednje škole Mostara organizovale ovakav jedan program, koji će prezentirati u povodu Dana državnosti BiH.

“Naša domovina Bosna i Hercegovina zaslužuje da se redovno obilježavaju i podržavaju svi oni značajni datumi koji utiču na svijest naše djece, kako bi ona i u budućnosti čuvala tradiciju Bosne i Hercegovine kao države svih njenih naroda”, poručio je ministar Hadžović.

Mladi violinista Antonio Šarić, koji je jedan od učesnika programa, izrazio je nadu kako će se njegova numera na violini svidjeti mnogobrojnoj publici.

“Sviraću treći stavak Vivaldijevog ljeta. Pripremam to otprilike od početka ljeta, trudio sam se i nadam se da će vam se svidjeti”, poručio je.

Izvor: Agencije

Previous Sarajevo: Povodom Dana državnosti položeno cvijeće kod Vječne vatre
Next Bosanske granice među najstarijima u Evropi

You might also like

KULTURA I UMJETNOST

Emina i Aleksa sljedeće nedjelje ponovo šetaju Mostarom

Turistička atrakcija “Šetnja Emine i Alekse” koja je organizovana jučer uličicama Starog grada i na Starom mostu u Mostaru, bit će ponovljena i sljedeću nedjelju, 24. novembra, od 11 do

KULTURA I UMJETNOST

U ponedjeljak promocija autentičnog i definitivnog izdanja Kamenog spavača Maka Dizdara

U ponedjeljak, 3. aprila 2017. godine u 18:00 sati u Bošnjačkom institutu bit će održana promocija autentičnog i definitivnog izdanja Kamenog spavača Maka Dizdara. U pogovoru priređivača prof. dr. Sanjina

KULTURA I UMJETNOST

Tuzla: Otkrivena spomen-ploča Muhamedu Hevaiju Uskufiju, autoru bosanskog rječnika iz 1631. godine (Foto)

Uskufijev doprinos u prošlosti je minimiziran, a u budućnosti je najavljena gradnja spomen-kuće u njegovom rodnom mjestu U znak sjećanja na lik i djela Muhameda Hevaija Uskufija, jednog od najvažnijih