Na ovogodišnjem Lukavačkom sajmu turizma i ekologije LIST oko 150 izlagača

Na ovogodišnjem Lukavačkom sajmu turizma i ekologije LIST oko 150 izlagača

Oko 150 izlagača predstavit će se na 21. Međunarodnom sajmu turizma i ekologije “LIST” koji će 4. i 5. maja biti održan u Lukavcu.

Učešće na ovogodišnjem sajmu su prijavile turističke zajednice, vladine i nevladine organizacije, ministarstva privrede, privredne komore, fakulteti, škole, turističke agencije i tour operateri, hoteli, restorani, proizvođači hrane i pića, kao i ostali privrednici iz Bosne i Hercegovine i regiona koji su prepoznali Lukavački sajam kao mogućnost za prezentaciju svojih proizvoda/usluga, uspostavljanje novih poslovnih veza, kao i proširenje postojećih.

Među učesnicima koji će se predstaviti na lokaciji JU Sportske dvorane Lukavac, JU Centar za kulturu Lukavac i vanjskom izložbenom prostoru su i 20 Udruženja žena (400 učesnica), medijski pokrovitelji, dvije srednje škole, te Fakultet za uslužni menadžment, hotelijerstvo i turizam.

Organizatori navode da je “LIST”, kao višednevna manifestacija doprinio predstavljanju Lukavca kao grada turizma prirodnih ljepota, te grada koji, osim industrije, ima još mnogo toga da ponudi.

Veliku pažnju posvećuju i razvoju sektora malog i srednjeg poduzetništva koji su direktno ili indirektno povezani sa turizmom kao generatoru regionalnog i lokalnog rasta i razvoja.

Posebno su ponosni na činjenicu da je “LIST” jedna od vodećih manifestacija koja se održava u Bosni i Hecegovini, pa i šire.

Ističu da je kontinuitetom rada i rasta već 21. godinu za redom, “LIST” osim renomea među turističkim djelatnicima, također postao ugledna manifestacija među obrtnicima i poduzetnicima, čije su djelatnosti direktno vezane za turizam, kako u BiH tako i u inostranstvu.

Sajam je međunarodnog karaktera, a dosad se na njemu predstavilo više od 5.000 učesnika. U prethodnim godinama ulogu partnera su imali gradovi iz: Njemačke, Srbije, Hrvatske, Crne Gore, Albanije i Indonezije.

Cilj sajma je okupljanje stručnjaka iz oblasti turizma, hotelijerstva, ugostiteljstva i srodnih grana privrede.

Izvor: Agencije

Previous Kad "tiha voda" Bošnjaku dođe do guše
Next 'Mi ćemo morati zauzeti potpuno novi stav kada govorimo o koaliciji sa SNSD-om sve dok se gospodin Dodik bude ovako odnosio...'

You might also like

BH RAZGLEDNICA

Boraviti uz Unu neprocjenjiv je osjećaj

Ulaganja u turizam i pripreme za turističku sezonu traju tokom čitave godine. Upravo zbog toga, nakon izuzetno dobre posjećenosti protekle godine, u gradu na Uni očekivanja su velika. U Unsko-sanskom

BH RAZGLEDNICA

Srednja Bosna: Na Vlašiću sezona nikada nije bila duža, a posjeta nikada veća

Iako smo već u ušli u mart, mjesec u kojem kalendarski počinje proljeće, zimska sezona još je u punom jeku. Posebno je to na Vlašiću, gdje sezona nikada nije bila

TURIZAM

Na Bjelašnici će se graditi hotel Cone vrijedan 30 miliona KM

  Na lokalitetu Babinog dola na Bjelašnici uskoro bi trebala početi gradnja luksuznog hotela Cone. Investitor projekta vrijednog oko 30 miliona KM je Capital Holding d.o.o. Sarajevo koji iza sebe ima