Najbolja voda na svijetu jeftinija od ostalih na bosanskohercegovačkom tržištu

Najbolja voda na svijetu jeftinija od ostalih na bosanskohercegovačkom tržištu

Tešanjski kiseljak nedavno je na prestižnom takmičenju u Sjedinjenim Američkim Državama dobio zlatnu medalju, odnosno proglašen je najboljom vodom na svijetu, o čemu su izvijestili svi mediji u Bosni i Hercegovini.

No, ono što zapada za oko je da je ova voda ubjedljivo najjeftinija na policama marketa u BiH.

Flaša od dva litra mineralne vode košta samo 0,50 KM, što je ubjedljivo najniža cijena, u nekim slučajevima dvostruko niža od konkurencije.

Sa svjetski dokazanim kvalitetom i tako niskom cijenom, očekivalo bi se da je ova voda tržišni lideri, ali to ipak nije slučaj.

Možda je jedan od razloga što se Tešanjski kiseljak i dalje ne može naći u mnogim prodavnicama, odnosno nema zastupljenost na policama kakvu zaslužuje.

Navodno postoji strah “velikih igrača” da im Tešanjski kiseljak ne pomrsi račune.

Inače, firma Zema iz Tešnja, proizvođač ove mineralne vode ali i sokova, planira ove godine investirati 1,5 miliona KM u povećanje kapaciteta proizvodnje.

Sa novim ulaganjima zaposlit će i više od 50 ljudi u naredne dvije godine. Sada, u ovoj firmi radi 30 radnika.

U firmu Zema u posljednje tri godine uloženo je više od 5 miliona KM za kupovinu opreme od najpoznatijih svjetskih proizvođača.

Sve to pokazuje da će ova voda u narednom periodu biti ozbiljan konkurent za lidersku poziciju u ovom segmentu tržišta.

Dokazani kvalitet, niska cijena, spremnost za rad i ulaganje, kao i činjenica da se radi o domaćoj kompaniji (na šta kupci u Bosni i Hercegovini polažu sve više računa), garant su razvoja i uspjeha ove kompanije.

 

(BiznisInfo/MiruhBosne)

Previous Vlada KS dala saglasnost na Projekt izgradnje tunela Bare - Kobilja glava - Hotonj
Next Prof. Sejdić, dobitnik Obamine nagrade, u obraćanju studentima: Budite uporni i imajte jasan cilj

You might also like

MADE IN BOSNIA-387

Domaći proizvođač sladoleda: ‘Crystal Ice’ plasira 22 nova halal proizvoda

Agencija za certificiranje halal kvalitete obavještava javnost i halal potrošače da je kompanija Crystal Ice doo Prozor – Rama uspješno okončala postupak halal certifiicranja shodno zahtjevima Halal standarda BAS 1049:2010.

MADE IN BOSNIA-387

AVA Star Kakanj: Proizveli i isporučili više od 7000 vizira za bolnice, klinike, apoteke, BH Poštu..

Kakanjski zaštitni viziri od početka pandemija u našoj zemlji velika su pomoć i zaštita od prenošenja virusa Covid-19 u bolnicama, apotekama i kliničkim centrima širom Bosne i Hercegovine. Djelo je

NAUKA I TEHNOLOGIJA

Stipendije za program o poduzetništvu, poticaji za najbolje 20.000 KM

 Fondacija budućnosti u BiH, MIT Legatum centar i prestižni australski La Trobe univerzitet i ove godine nude 50 besplatnih stipendija za poseban program za mlade ljude u Bosni i Hercegovini