Najveća turska kompanija Koč Holding počinje poslovanje u našoj zemlji

Najveća turska kompanija Koč Holding počinje poslovanje u našoj zemlji

Član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović primio je Tamera Haşimoğlua, predsjednika Grupacije za turizam, prehranu i prodaju najveće turske korporacije Koç Holding, sa preko 90000 zaposlenih

Gospodin Haşimoğlu informisao je člana Predsjedništva BiH Džaferovića o planovima Koç Holdinga za ulazak na bosanskohercegovačko tržište i o stepenu realizacije projekta.

Naglašeno je da se projekat odnosi na cijelu Bosnu i Hercegovinu, te da se radi o otvaranju značajnog broja novih radnih mjesta.Član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović dao je punu podršku uspješnom početku rada Koç Holdinga u Bosni i Hercegovini, sa očekivanjem proširenja poslovnog djelovanja.

Premijer Novalić razgovarao s predstavnicima najveće turske kompanije o mogućnostima ulaganja u FBiH

Premijer Federacije BiH Fadil Novalić, danas je u sjedištu Vlade FBiH u Sarajevu održao radni sastanak s predsjednikom Koç Holdinga, odgovornim za sektore turizma, prehrane i maloprodaje ove kompanije, Tamerom Haşimoğluom.

Na sastanku je federalni premijer predstavio projekt izgradnje industrijske zone u Unsko-sanskom kantonu, s ciljem jačanja ekonomske saradnje i izvoza, ali i direktnih stranih ulaganja na području Federacije BiH.

Koç Holding je najveći konglomerat u Turskoj i jedina turska kompanija koja se nalazi na listi Fortune Global 500. Riječ je o turskom industrijskom, trgovačkom i finansijskom koncernu koji obuhvata više od 100 preduzeća iz područja energetike, automobilske i prehrambene industrije, elektronike, informacijske tehnologije, te finansijskih usluga i turizma.

Danas smo najvećoj turskoj kompaniji prezentirali neke od potencijala za ulaganje u privredu na području Federacije. Projekat izgradnje industrijske zone u Unsko-sanskom kantonu je veoma značajan, kako za taj kanton tako i za cijelu Federaciju BiH. Istakli smo i prednosti za ulaganja u ovom, ali i drugim područjima FBiH. Vjerujemo da će Upravni odbor kompanije prepoznati važnost investiranja u konkretni projekt koji nudi mogućnost za jačanje privredne saradnje – kazao je premijer Novalić.

Predstavnici turske kompanije iskazali su interes za predstavljeni projekt, kao i spremnost za druga ulaganja u Federaciji.  

Inače, ova kompanija trenutno radi na investiciji uspostavljanja duty-free trgovina širom Bosne i Hercegovine u kojima bi posao trebao dobiti oko 1.000 ljudi.

Previous Četvrti mjesec zaredom mjesečni bosanski izvoz veći od milijardu maraka
Next Pobjeda Bosne i Hercegovine nad Hrvatskom za četvrtfinale Eurobasketa

You might also like

Ekonomija/Biznis

FZZZ: 61 milion KM za zapošljavanje 11.500 ljudi

U Federaciji Bosne i Hercegovine za dva programa sufinansiranja zapošljavanja i samozapošljavanja u ovoj godini putem Federalnog zavoda za zapošljavanje osigurana su sredstva u iznosu od 61 milion KM, a

Ekonomija/Biznis

KS – Više od milion maraka za razvoj subjekata male privrede

Ministar privrede Kantona Sarajevo Haris Bašić potpisao je danas ugovore o dodjeli poticajnih grant sredstava za razvoj subjekata male privrede u 2019. godini sa 60 korisnika, koji su ispunili uvjete

MADE IN BOSNIA-387

Sajam u Kelnu – Namještaj iz Bosne i Hercegovine plijeni pažnju evropskih potrošača

  Međunarodni sajam namještaja, koji tradicionalno određuje trendove za predstojeću godinu, počeo je jučer u Kelnu. Među 1272 izlagača iz 50 zemalja svijeta je i nekoliko sa zapadnog Balkana –