Nastavnik na protestu u Beogradu: Naš udžbenik historije je predvojnička obuka za sljedeći rat

Nastavnik na protestu u Beogradu: Naš udžbenik historije je predvojnička obuka za sljedeći rat

Sindikat radnika u prosvjeti Srbije uzrokom devijantnog ponašanja pojedinaca i društva, kao i uzrokom događaja kakav je masakr koji je učenik počinio jučer u Beogradu, između ostalog vidi i u onome što se građanima te zemlje nudi u medijima. 

– Tražimo i zabranu promovisanja i javnog pojavljivanja svih osuđenih kriminalaca i zločinaca, kao i svih reality emisija u kojima se učesnici nasilno ponašaju – zahtijeva se u saopćenju Sindikata “Nezavisnost”.

Sinoć su u Beogradu održani protesti ispred zgrade Ministarstva prosvjete. Na društvenim mrežama se pojavio video u kojem jedan od, kako se može zaključiti, nastavnika objašnjava kako on vidi uzroke nemilog događaja ali i općenito probleme unutar školstva susjedne države.

– Da li ste nekada vidjeli sadržaj udžbenika historije? To ne liči na udžbenik, to je predvojnička obuka za sljedeći rat u koji će da nam odvedu djecu i pobiju. To mi vidimo svaki dan u školi – govorio je jedan nastavnik na protestu, prenosi Faktor.

Previous VELIKA ANALIZA "NEW YORK TIMESA": Kako je Vučić, uz pomoć kriminalnih bandi, Srbiju preoblikovao u autokratiju
Next Otvoreno košarkaško igralište koje je mladima Tuzle poklonio Jusuf Nurkić

You might also like

NAŠI DANI

Bosnu i Hercegovinu moramo čuvati kao krunu napora generacija koje su se za nju borile, od Kulina bana pa do danas

Obraćanje člana Predsjedništva BiH Željka Komšića na manifestaciji u Bobovcu u povodu obilježavanja 25. novembra, Dana državnosti Bosne i Hercegovine Poštovani građani i građanke Bosne i Hercegovine, Danas obilježavamo sedamdeset

NAŠI DANI

Obilježena sedma godišnjica smrti generala Rasima Delića

Članovi porodice, prijatelji i predstavnici vlasti danas su se, u povodu sedme godišnjice od smrti, prisjetili armijskog generala Rasima Delića koji je bio komandant Generalštaba Armije Republike Bosne  i Hercegovine. 

NAŠI DANI

Zatvara se državna granica sa Srbijom

Koordinaciono tijelo Bosne i Hercegovine za zaštitu i spašavanje zaprimilo je informaciju o zatvaranju graničnih prijelaza prema Republici Srbiji za prelazak svih osoba. Naime, prema informacijama Granične policije Bosne i