Olimpijski komitet mladu plivačicu i njenog trenera nagradio sa 22.000 KM i olimpijskom stipendijom od 800 KM mjesečno

Olimpijski komitet mladu plivačicu i njenog trenera nagradio sa 22.000 KM i olimpijskom stipendijom od 800 KM mjesečno

Olimpijski komitet Bosne i Hercegovine maestralni uspjeh Lane Pudar i njenog trenera nagradio sa 22.000 KM i olimpijskom stipendijom od 800KM mjesečno

Olimpijski komitet BiH plivačicu Lanu Pudar, koja je u Beogradu na plivačkom mitingu isplivala A olimpijsku normu u disciplini 100 metara – delfin, nagradio je sa 5.000 KM, a njenog trenera Alenu Čemanović sa 2.000 KM.

Brilijantnoj 15-godišnjoj plivačici Olimpijski komitet BiH dodijelio je i olimpijsku stipendiju u visini od 800 KM mjesečno te se tako pridružila timu od 15 sportista koji već uživaju stipendiju za OI „Tokyo 2020“.

Također, cilju što bolje pripreme za Olimpijske igre, Lana Pudar će sa sportistima koji su već kvalifikovani  za OI „Tokyo 2020“ i pretendiraju na najviše plasmane, a to su Amel Tuka, Mesud Pezer i Larisa Cerić, koristiti i „Program plus“ podršku Olimpijskog komiteta BiH te će time finansijski biti podržana sa 15.000 KM u svim nastupima i putovanjima do održavanja Igara.

Što smo obećali, mi smo to i uradili. Dugogodišnja potpora Olimpijskog komiteta mladim nadama bh. sporta  urodila je plodom jer je naša Lana ispunila olimpijsku normu. Naime, OK BiH još prošle godine izdvojio je sredstva  i dodijelio stipendiju Lani Pudar u okviru projekta koji je namijenjen perspektivnim i mladim sportistima uzrasta do 18 godina jer smo već tada prepoznali njen olimpijski potencijal, kazao je Marijan Kvesić, predsjednik  OK BiH.

Kvesić je dodao da je Bosna i Hercegovina rasadnik talentovane djece u svim oblastima pa i u vrhunskom sportu.

Naglašavam, Olimpijski komitet BiH je nebudžetski korisnik koji se finansira isključivo putem projekata i uz pomoć sponzora, ali uvijek iznađemo način da finansijski podržimo naše perspektivne sportiste. Nadam se da će primjer podrške Olimpijskog komiteta prema Lani i drugim vrhuskim sportistima slijediti i Vijeće ministara BiH, nadležna ministarstva za sport kao i uspješne kompanije, rekao je Kvesić. 

Lana Pudar se zahvalila Olimpijskom komitetu BiH na podršci koju joj pružaju.

Stipendija je velika motivacija za dalji rad i želim se zahvaliti Olimpijskom komitetu BiH jer su prepoznali moj trud i rezultate te odlučili da mi pomognu novčanim sredstvima da se pripremim najbolje što mogu za Olimpijske igre u Tokiju i tako predstavim najbolje moju državu i otplivam najbolje moguće što mogu,  kazala je Pudar.

Damir Đedović, predsjednik kluba vodenih sportova “Orka“ iz Mostara, također se zahvalio Olimpijskom komitetu na svesrdnoj podršci i činjenici da je među prvima prepoznao potencijal u ovoj mladoj plivačici.

Lana Pudar je definitivno postala glavna tema svih razgovora u cijeloj državi i zaista su svi oduševljeni sa ovim što je ona postigla. Očekujemo poboljšanje plivačkih uslova u gradu Mostaru što podrazumijeva prije svega i izgradnju zatvorenog olimpijskog bazena kako bi se upotpunilo sve što je Lana Pudar do sada postigla. Čast nam je što je Lana postala projekat od velike važnosti Olimpijskom komitetu BiH, a prije svega velike zahvale idu čelnicima OK BiH što su promptno reagovali i sa Lanom Pudar potpisali puni stipendijski ugovor i time potpomogli predstojeće pripreme za Olimpijske igre u Tokiju, istakao je Đedović.

Osim Lane Pudar, Olimpijski komitet je krajem prošle godine dodijelio stipendije i mladim olimpijskim nadama Amaru Pašiću, Nejli Kalači, Branku Tadiću, Hani Piralić, Nemanji Maleševiću, Asji Klačar, Zari Husedžinović, Adi Avdagić, Jovanu Lekiću i Mateju Rašiću.

Previous Zahtjevi za promjenom Izbornog zakona bez pravne osnove
Next Ruske prijetnje Bosni zbog približavanja NATO-u

You might also like

NAŠI DANI

Treba govoriti o reintegraciji Bosne i Hercegovine pod istim kontekstom kao u Njemačkoj

Tema večerašnje emisije „7 plus“ Hayat TV-a bila je aktuelna politička situacija na Balkanu. O tenzijama na zapadnom Balkanu, zagovaranju „srpskog sveta“, napetostima na Kosovu, ali i odnosima u svijetu

NAŠI DANI

Korać: Srbija nije odustala od svog ratnog programa

Predsjednik Socijaldemokratske unije Žarko Korać rekao je da Srbija nije odustala od ratnog programa iz devedesetih, bez obzira na formalne poruke koje danas šalje njena vlast. „Čini se da se

NAŠI DANI

Džaferović prenio Escobarovu poruku: SAD je garant sigurnosti Bosne i Hercegovine

Sjedinjene Američke Države su najvažniji strateški partner Bosne i Hercegovine. One su garant razvoja dejtonske BiH kao multietničke države u kojoj ne smije biti nikakvih sigurnosnih izazova. SAD je garant