Oružane snage Ukrajine: Uništeno 14 ruskih aviona, osam helikoptera i 102 tenka

Oružane snage Ukrajine: Uništeno 14 ruskih aviona, osam helikoptera i 102 tenka

Ukrajinski Generalštab saopćio je da je uništeno 14 aviona, osam helikoptera, 102 tenka i 536 oklopnih vozila koji pripadaju ruskim snagama, javlja AA.

“Neutralizirano je više od 3.500 ruskih vojnika“, rekao je zamjenik šefa kabineta predsjednika Ukrajine Mihayil Podolyak.

Iz Generalštaba je navedeno da je Rusija počela da raspoređuje dodatne vojne jedinice u regionima na granici s Ukrajinom. Istakli su da su gubici ruske vojske povećani.

“Procijenjeni gubici ruskih trupa su 14 aviona, osam helikoptera, 102 tenka, 536 oklopnih vozila”, istakli su iz Generalštab združenih snaga ukrajinske vojske.

Podolyak je rekao da se nastavljaju sukobi u gradovima Hersonu, Mikolajevu, Odesi i Mariopolju.

Ističući da Oružane snage Ukrajine i policija drže situaciju u zemlji pod kontrolom, Podolyak je naglasio da je “pod kontrolom i situacija u Kijevu i Kijevskoj regiji”.

Previous Mladi bosanski inovatori pobijedili sa svojim projektom na Expo Sciences 2022 u Dubaiju
Next Klas poručuje da imaju dovoljne količine pšenice - ne nabavljaju u Rusiji i Ukrajini!

You might also like

NAŠI DANI

105. godišnjica bitke na Monte Meletta-Fior

Obilježavanje 105. godišnjice bitke na Meletta-Fior  održat će se u Austriji na vojnom groblju u Lebringu Svake godine početkom mjeseca juna na vojnom groblju u Lebringu, pored Graza, u Austriji

BAŠTINA

Potpisan ugovor o obnovi Sahat-kule u Banjaluci

U Banjaluci je danas potpisan ugovor o obnovi Sahat-kule koja je nakon 500 godina postojanja srušena 1993. godine, a nalazila se u blizini Ferhat-pašine džamije, javlja AA. Igor Radojičić, gradonačelnik

NAŠI DANI

UK poziva na smislen napredak u Bosni i Hercegovini

Govor Alice Jacobs, zamjenice političkog koordinatora Ujedinjenog Kraljevstva u UN-u, na brifingu Vijeća sigurnosti o Bosni i Hercegovini Zahvaljujem visokom predstavniku na njegovom brifingu i najnovijem sveobuhvatnom izvještaju. Kao što