Počeo izvoz: Voda i ledeni čajevi Ella na kineskom tržištu

Počeo izvoz: Voda i ledeni čajevi Ella na kineskom tržištu

Dvije sedmice nakon potpisivanja ugovora o koncesiji za eksploataciju prirodne izvorske vode ELLA, Milkos je počeo izvoz svojih proizvoda u Kinu.

Početkom juna ove godine kineska vlada je organizovala sajam na kojem je bilo 16 zemalja iz centralne, istočne i jugoistočne Evrope. Cilj sajma je bio da se predstave proizvodi i usluge zemalja učesnica. Čast da otvori sajam je imala Bosna i Hercegovina, gdje se, po prvi put, predstavila sa vlastitim paviljonom za prezentaciju sa 17 domaćih firmi. Nosilac cjelokupnog projekta predstavljanja firmi iz BiH je bila firma Nobel Orient doo iz Sarajeva.

Zahvaljujući maksimalnom angažmanu uposlenika Nobel Orient doo i upornosti uposlenika Milkos dd Sarajevska mljekara, prepoznat je kvalitet Milkosovih sokova i prirodne izvorske vode ELLA od strane kineskih kupaca i s toga je Milkosu pripala čast da bude prvi izvoznik, sokova i vode ELLA, od prisutnih firmi iz BiH, prenosi Patria.

ella1

Danas je otpremljen prvi kontejner sa Ella lednim čajevima i prirodnom izvorskom vodom ELLA. Protekle sedmice je u Milkos dd boravila delegacija kineskog kupca koja se na licu mjesta uvjerila u kvalitet Milkosovih proizvoda i prisustvovali su samom procesu proizvodnje proizvoda za ovo tržište.

Kineski kupac je iskazao zadovoljstvo proizvodnim procesom, a posebno su oduševljeni prirodnom izvorskom vodom ELLA i ledenim čajevima na bazi vode ELLA. Ovim činom su stvoreni uslovi za dobijanje uvoznih carinskih brojeva za Milkosove proizvode za ogromno kinesko tržište.

Previous Počast herojima Žepe
Next Tešanj: Evropska regija budućnosti

You might also like

Ekonomija/Biznis

Luksuzna električna bicikla iz Travnika osvajaju svjetska tržišta

Kompanija GS Tvornica mašina Travnik tržištu je ponudila svoj prvi električni bicikl. Već od ranije je poznato, da ova kompanija skoro deset godina u okviru svog proizvodnog dijela, izrađuje čelične ramove za

NAŠI DANI

MEHMEDOVIĆ: HITNO OBUSTAVITI ISPLATE PARLAMENTARCIMA ZA NERAD

Zastupnik SDA u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Šemsudin Mehmedović prešao je sa riječi na djela i na osnovu člana 170. Poslovnika o radu Zastupničkog doma,  podnio Inicijativu

NAŠI DANI

Schmidt ponižava građane BiH: U utorak nameće “Nirnberške rasne zakone”, sutra protesti pred OHR-om

Visoki predstavnik Christian Schmidt vratio se danas u Bosnu i Hercegovinu iz Njemačke javljaju mediji. Po svemu sudeći Schmidt će uprkos protivljenju širokog sloja građana, svih probosanskih stranaka, intelektualaca, udruženja