Privrednik Jusuf Arifagić novi član rukovodstva Platforme za progres

Privrednik Jusuf Arifagić novi član rukovodstva Platforme za progres

Platforma za progres je na današnjoj press konferenciji predstavila Jusufa Arifagića, novog člana Predsjedništva ove stranke i ujedno kandidata za potpredsjednika entiteta Republika srpska na Općim izborima 2022.

Predsjednik Platforme za progres, prof. dr. Mirsad Hadžikadić, rekao je da mu je velika čast i zadovoljstvo predstaviti gospodina Arifagića kao novog predsjednika Regionalnog odbora Platforme za progres Vrbas, a samim tim i člana Predsjedništva stranke i kandidata za potpredsjednika Republike srpske iz reda bošnjačkog naroda.

Dodao je da je Jusuf Arifagić uspješni bosanskohercegovački privrednik i čovjek koji je odlučio da se iz Norveške vrati u svoj Kozarac. On je čovjek koji razumije privredu, stanje u Republici srpskoj i Bosni i Hercegovini, ali i u dijaspori.

Predsjednik Platforme za progres je izrazio nadu da će i druge stranke shvatiti važnost zajedničkog nastupa i kvaliteta osobe kakva je gospodin Arifagić i podržati njegovu kandidaturu.

Kao razlog njegovog povratka u Bosnu i Hercegovinu kada je bio na vrhuncu uspjeha u Norveškoj, Jusuf Arifagić je naveo želju za doprinosom u razvoju svoje države. Primjer Norveške pokazuje da jedna siromašna država može postati napredna i prosperitetna. Na svojoj farmi zapošljava osobe različitih etničkih pripadnosti jer smatra da je zajednički život put povratka bosanskohercehovačkog duha.

Razlog njegovog opredjeljenja za Platformu za progres i prihvatanja kandidature jeste to što ne želi više biti nijemi posmatrač, već želi pokušati doprinijeti u političkom smislu na području Republike srpske. Tamo je, prema njegovom mišljenju, ključ rješenja za probleme u Bosni i Hercegovini.

Istaknuo je i važnost potencijala koji ima dijaspora za budućnost Bosne i Hercegovine, iako je se često odričemo. Drago nam je što je ovako uspješan i cijenjen čovjek odlučio da politički djeluje kroz Platformu za progres. Sa njim Platforma za progres produbljuje svoje veze sa dijasporom i privredom i nastavlja da širi svoje djelovanje na teritoriji cijele Bosne i Hercegovine.

Previous Salkić u Foči: Od načelnika tražio uklanjanje murala koji veličaju zločince
Next Bosanski rukometaši pred duel sa Njemačkom: Zalaganjem i borbenošću do plasmana na EP

You might also like

NAŠI DANI

Glas razuma! Mia Bjelogrlić: Veličanje ratnih zločinaca je sramota

Mia Bjelogrlić, kćerka srbijanskog glumca i filmskog producenta Dragana Bjelogrlića, već danima dobija uvrede zbog stava o ratnom zličincu Ratku Mladiću, koga je žalbeno vijeće Mehanizma za krivične sudove u

NAŠI DANI

Bradara i Stojanović bez Lende postigli dogovor i izabrali rukovodstvo FBiH

 Članovi rukovodstva Federacije Bosne i Hercegovine Lidija Bradara i Igor Stojanović, dogovorili su se danas bez trećeg člana – Refika Lende, da Bradara bude predsjednica, a Stojanović i Lendo potpredsjednici

NAŠI DANI

Odabrano idejno rješenje spomen obilježja stradalim učesnicima Marša smrti, Srebrenica – Nezuk 1995. godine

  Nakon obavljene konkursne procedure, Općina Sapna je izvršila odabir najboljeg rada na izradi „Idejnog rješenja za izgradnju spomen obilježja stradalim učesnicima proboja – Marša smrti, Srebrenica – Nezuk 1995.