Privrednik Jusuf Arifagić novi član rukovodstva Platforme za progres

Privrednik Jusuf Arifagić novi član rukovodstva Platforme za progres

Platforma za progres je na današnjoj press konferenciji predstavila Jusufa Arifagića, novog člana Predsjedništva ove stranke i ujedno kandidata za potpredsjednika entiteta Republika srpska na Općim izborima 2022.

Predsjednik Platforme za progres, prof. dr. Mirsad Hadžikadić, rekao je da mu je velika čast i zadovoljstvo predstaviti gospodina Arifagića kao novog predsjednika Regionalnog odbora Platforme za progres Vrbas, a samim tim i člana Predsjedništva stranke i kandidata za potpredsjednika Republike srpske iz reda bošnjačkog naroda.

Dodao je da je Jusuf Arifagić uspješni bosanskohercegovački privrednik i čovjek koji je odlučio da se iz Norveške vrati u svoj Kozarac. On je čovjek koji razumije privredu, stanje u Republici srpskoj i Bosni i Hercegovini, ali i u dijaspori.

Predsjednik Platforme za progres je izrazio nadu da će i druge stranke shvatiti važnost zajedničkog nastupa i kvaliteta osobe kakva je gospodin Arifagić i podržati njegovu kandidaturu.

Kao razlog njegovog povratka u Bosnu i Hercegovinu kada je bio na vrhuncu uspjeha u Norveškoj, Jusuf Arifagić je naveo želju za doprinosom u razvoju svoje države. Primjer Norveške pokazuje da jedna siromašna država može postati napredna i prosperitetna. Na svojoj farmi zapošljava osobe različitih etničkih pripadnosti jer smatra da je zajednički život put povratka bosanskohercehovačkog duha.

Razlog njegovog opredjeljenja za Platformu za progres i prihvatanja kandidature jeste to što ne želi više biti nijemi posmatrač, već želi pokušati doprinijeti u političkom smislu na području Republike srpske. Tamo je, prema njegovom mišljenju, ključ rješenja za probleme u Bosni i Hercegovini.

Istaknuo je i važnost potencijala koji ima dijaspora za budućnost Bosne i Hercegovine, iako je se često odričemo. Drago nam je što je ovako uspješan i cijenjen čovjek odlučio da politički djeluje kroz Platformu za progres. Sa njim Platforma za progres produbljuje svoje veze sa dijasporom i privredom i nastavlja da širi svoje djelovanje na teritoriji cijele Bosne i Hercegovine.

Previous Salkić u Foči: Od načelnika tražio uklanjanje murala koji veličaju zločince
Next Bosanski rukometaši pred duel sa Njemačkom: Zalaganjem i borbenošću do plasmana na EP

You might also like

NAŠI DANI

Ivica Puljić otkriva šta su mu Rusi rekli o Dodiku: Spominjali ikonu i imovinu u St. Petersburgu

Dodik pokušao spriječiti ambasadora Bosne i Hercegovine u UN-u da glasa za rezoluciju o ruskoj agresiji Opstrukciju je pokušao provesti pismom u saradnji s ruskim diplomatama pri svjetskoj organizaciji. Član

NAŠI DANI

Bosna i Hercegovina je država koja nijednog trenutka nije bila bez testova

U protekla 24 sata u Federaciji BiH testirano je ukupno 1.030 osoba, od kojih je 27 pozitivnih na koronavirus, kazao je danas Goran Čerkez, član Kriznog štaba Federalnog ministarstva zdravstva

NAŠI DANI

Oružane snage Bosne i Hercegovine gase veliki šumski požar na Čvrsnici

U skladu sa Odlukom Predsjedništva Bosne i Hercegovine, Oružane snage BiH su već treći dan za redom angažovale ljudske i materijalne resurse na pomoći gašenja velikog šumskog požara na Čvrsnici