‘Propale su velike imperije, ali ne i Bosna i Hercegovina’

‘Propale su velike imperije, ali ne i Bosna i Hercegovina’

 

Popale su velike imperije, ali ne i Bosna i Hercegovina, rekao je član Predsjedništva BiH Željko Komšić govoreći danas u Ljubljani na konferenciji „Budućnost Bosne i Hercegovine: Kako ubrzati integracije  EU i NATO?“ koji organizira Međunarodni institut za bliskoistočne i balkanske studije (IFIMES).

Komšić je govorio o važnosti da Bosna i Hercegovina postane članicom EU i NATO saveza, ali i o problemima sa kojima se zemlja i njeni građani susreće na tom putu.

Član Predsjedništva je rekao da je u BiH završen rat, ali da se nije odustalo do ratnih ciljeva, te pozvao susjede da odustanu od te ideje, ali i što skoriji prijem u EU i NATO, koji bi regionu donio stabilnost.

„Bosna i Hercegovina je jača i od nas samih, ovakvi kavi smo“ – rekao je Komšić.

Bosna i Hercegovina je nadživjela mnogo toga, rekao je Komšić, napominjući da ne treba ni govoriti kolika je bila moć Austrougarske, i svih ranijih projekta, koji su propali ali je Bosna i Hercegovina opstala do danas.

„Nema ni imperija, ni zločinaca… ali ima Bosne i Hercegovine, jer ona nije politički projekata, to je kategorija, to je društvo, to je država koja ima svoje opravdanje“, rekao je Komšić.

„Bosna i Hercegovina je opstala, ma kako nemoćno izgledala. Treba odustati od ideje da se Bosna i Hercegovina podijeli“, rekao je član Predsjedništva BiH Željko Komšić – prenosi NAP.

Previous Srednjobosanske šumarije bogatije za 150 radnika
Next Bosanski brdski konj zaslužuje puno više nego smo mu do sada davali: Ideja za osnivanje Oaze BBK na obali Jablaničkog jezera

You might also like

NAŠI DANI

Ured turskog predsjednika pozvao na opoziv odluke o dodjeli Nobelove nagrade Handkeu

Glasnogovornik Ureda turskog predsjednika Ibrahim Kalin pozvao je Švedsku akademiju nauka da odustane od odluke o dodjeli Nobelove nagrade austrijskom književniku Peteru Handkeu, javlja Anadolu Agency. “Neophodno je opozvati tu

NAŠI DANI

Jaka kiša izazvala poplave u šest mjesnih zajednica i samom centru Tešnja

 Obilna kiša koja je relativno kratko padala na području Općine Tešanj izazvala je pojavu površinskih voda te izlijevanje rijeke Tešanjke, a što je prouzročilo poplave u šest mjesnih zajednica te

NAŠI DANI

Ministar Mektić upozorava na aktuelne vlasti iz Banja Luke i njihove pokušaje destabilizacije države

Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Dragan Mektić izjavio je danas u Sarajevu kako je direktno Srbiji dostavio dokaze, kako je rekao, o naporima “aktuelne vlasti iz Banja Luke” kojima se