‘Propale su velike imperije, ali ne i Bosna i Hercegovina’

‘Propale su velike imperije, ali ne i Bosna i Hercegovina’

 

Popale su velike imperije, ali ne i Bosna i Hercegovina, rekao je član Predsjedništva BiH Željko Komšić govoreći danas u Ljubljani na konferenciji „Budućnost Bosne i Hercegovine: Kako ubrzati integracije  EU i NATO?“ koji organizira Međunarodni institut za bliskoistočne i balkanske studije (IFIMES).

Komšić je govorio o važnosti da Bosna i Hercegovina postane članicom EU i NATO saveza, ali i o problemima sa kojima se zemlja i njeni građani susreće na tom putu.

Član Predsjedništva je rekao da je u BiH završen rat, ali da se nije odustalo do ratnih ciljeva, te pozvao susjede da odustanu od te ideje, ali i što skoriji prijem u EU i NATO, koji bi regionu donio stabilnost.

„Bosna i Hercegovina je jača i od nas samih, ovakvi kavi smo“ – rekao je Komšić.

Bosna i Hercegovina je nadživjela mnogo toga, rekao je Komšić, napominjući da ne treba ni govoriti kolika je bila moć Austrougarske, i svih ranijih projekta, koji su propali ali je Bosna i Hercegovina opstala do danas.

„Nema ni imperija, ni zločinaca… ali ima Bosne i Hercegovine, jer ona nije politički projekata, to je kategorija, to je društvo, to je država koja ima svoje opravdanje“, rekao je Komšić.

„Bosna i Hercegovina je opstala, ma kako nemoćno izgledala. Treba odustati od ideje da se Bosna i Hercegovina podijeli“, rekao je član Predsjedništva BiH Željko Komšić – prenosi NAP.

Previous Srednjobosanske šumarije bogatije za 150 radnika
Next Bosanski brdski konj zaslužuje puno više nego smo mu do sada davali: Ideja za osnivanje Oaze BBK na obali Jablaničkog jezera

You might also like

NAŠI DANI

I danas u Zetri bez prethodne najave vakcina za sve građane

U protekla 24 sata, u Kantonu Sarajevo od testiranih 508 osoba potvrđeno je 25 novih slučajeva zaraze koronavirusom. Na sreću, nije bilo preminulih, dok se od Covid-19 infekcije oporavilo 18

NAŠI DANI

Hoće li bosanski student Kim Han Sol postati novi lider S. Koreje?

Posljednjih nekoliko dana se intenzivno piše u svjetskim medijima oko toga da li je vođa Sjeverne Koreje, Kim Jong Un, preminuo. Brojni mediji su izvjestili da je preminuo nakon operacije

NAŠI DANI

‘Brat Si’: Skupo prijateljstvo – rastu dugovi Srbije u kineskim bankama

Kineski predsednik Si Đinping (Xi Jinping) završio je dvodnevnu posjetu Beogradu. Tamo je pompezno dočekan, a predsjednik Srbije Aleksandar Vučić kineskog predsjednika nerijetko naziva ‘brat Si’. Ovaj put govorilo se