‘Propale su velike imperije, ali ne i Bosna i Hercegovina’

‘Propale su velike imperije, ali ne i Bosna i Hercegovina’

 

Popale su velike imperije, ali ne i Bosna i Hercegovina, rekao je član Predsjedništva BiH Željko Komšić govoreći danas u Ljubljani na konferenciji „Budućnost Bosne i Hercegovine: Kako ubrzati integracije  EU i NATO?“ koji organizira Međunarodni institut za bliskoistočne i balkanske studije (IFIMES).

Komšić je govorio o važnosti da Bosna i Hercegovina postane članicom EU i NATO saveza, ali i o problemima sa kojima se zemlja i njeni građani susreće na tom putu.

Član Predsjedništva je rekao da je u BiH završen rat, ali da se nije odustalo do ratnih ciljeva, te pozvao susjede da odustanu od te ideje, ali i što skoriji prijem u EU i NATO, koji bi regionu donio stabilnost.

„Bosna i Hercegovina je jača i od nas samih, ovakvi kavi smo“ – rekao je Komšić.

Bosna i Hercegovina je nadživjela mnogo toga, rekao je Komšić, napominjući da ne treba ni govoriti kolika je bila moć Austrougarske, i svih ranijih projekta, koji su propali ali je Bosna i Hercegovina opstala do danas.

„Nema ni imperija, ni zločinaca… ali ima Bosne i Hercegovine, jer ona nije politički projekata, to je kategorija, to je društvo, to je država koja ima svoje opravdanje“, rekao je Komšić.

„Bosna i Hercegovina je opstala, ma kako nemoćno izgledala. Treba odustati od ideje da se Bosna i Hercegovina podijeli“, rekao je član Predsjedništva BiH Željko Komšić – prenosi NAP.

Previous Srednjobosanske šumarije bogatije za 150 radnika
Next Bosanski brdski konj zaslužuje puno više nego smo mu do sada davali: Ideja za osnivanje Oaze BBK na obali Jablaničkog jezera

You might also like

NAŠI DANI

NEPROCESUIRANI ZLOČINI NAD DJECOM GORAŽDA

Knjiga ‘Zločini nad djecom Goražda tokom opsade 1992-1995’ Muamera Džananovića bit će predočena glavnom tužiocu BiH. Piše: Elma Geca Stanovnici Goražda već 20 godina čekaju na procesuiranje odgovornih za 1.336 dana

NAŠI DANI

Mirsad Sinanović 11. jula u Potočarima uz mezare dvojice braće ukopaće oca Salčina

Salčin Sinanović će biti ukopan na kolektivnoj dženazi žrtava genocida u Srebrenici 1995. godine, koja će 11. jula ove godine biti obavljena u mezarju Memorijalnog centra Srebrenica – Potočari. Salčinov

NAŠI DANI

Projektom ‘Kraljeva brda’ povezati i oživjeti značajne lokacije srednjovjekovne bosanske države

  Načelnik Općine Kakanj Nermin Mandra nedavno je javnosti predstavio zamisao, viziju, ideju i projekat koji bi blago srednjovjekovne bosanske države, ali i prirodna blaga koja se nalaze na području