Reisul-ulema: Braniti domovinu dužnost je svakog muslimana

Reisul-ulema: Braniti domovinu dužnost je svakog muslimana

Braniti domovinu je sveta dužnost svakog muslimana, izjavio je reisul-ulema Husein-ef. Kavazović nakon medijskih natpisa da je visoki predstavnik Christian Schmidt u svom posljednjem izvještaju upućenom Vijeću sigurnosti UN-a kritikovao njegovu izjavu koja se odnosila na odbranu Bosne i Hercegovine.

“Uvijek ću braniti svoju domovinu, a to je i sveta dužnost svakog muslimana. Neka Schmidt piše svoje izvještaje, to mu je posao”, izjavio je reisul-ulema za Agenciju MINA.

Kako mediji prenose, Schmidt je u svom izvještaju izjave reisul-uleme nazvao “retorikom podjela”, stavivši ih u isti kontekst s izjavama drugih zvaničnika koje su se odnosile na Bošnjake, “muslimane” i “muhamedance”. 

Previous Firma iz Lukavca pravi luksuzne kutije za Porsche, Audi, Mercedes i druge poznate brendove
Next VIDEO Ekskluzivni dio snimka rušenja Starog mosta sa položaja HV i HVO

You might also like

NAŠI DANI

Sjećanje na šehide u Memorijalnom centru u Potočarima

Memorijalni centar Potočari danas su posjetili i odali počast žrtvama genocida federalni ministar za pitanja boraca i invalida odbrambenooslobodilačkog rata Salko Bukvarević, potpredsjednik RS-a Ramiz Salkić, zamjenik načelnika Općine Srebrenica

NAŠI DANI

Američka ambasada HDZ poistovijetila s licemjerstvom

Ambasada SAD- ponovo je dan kritikovale poteze HDZ u državnoj vladi i opstrukcije po pitanju finansiranja izbora. -Razočaravajuće je da je HDZ BiH ponovo odlučio blokirati finansiranje organizacije Izbora 2.

NAŠI DANI

Uspješno završena ‘Bilateralna vježba’ – najavljena velika vježba za 2021. uz učešće više od 1000 vojnika

Danom za posjetioce i demonstracijom dijela operativnih sposobnosti pripadnika OS Bosne i Hercegovine na terenu sa bliskom zračnom podrškom dva aviona F-16 koja su navodili pripadnici naših OS i medicinskom