Reprezentaciji Bosne i Hercegovine treba svježa krv, smatra selektor

Reprezentaciji Bosne i Hercegovine treba svježa krv, smatra selektor

Selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Savo Milošević, kazao je nakon teškog poraza od Portugala u Zenici od 5:0 kako reprezentaciji Bosne i Hercegovine “treba svježa krv”.

“Slažem se da je poraz težak, odgovornost i krivica je na meni, energetski i fizički nismo bili u situaciji da u tri dana odigramo na ozbiljnom nivou”, rekao je Milošević i dodao:

“Portugal je jedan drugi nivo na kojem mi trenutno ne možemo da budemo. Drugi razlog je moja odluka jer sam tražio da malo više stojimo preuzimajući rizik jer je postojala mala šansa za dalje u slučaju dobrog rezultata”.

Ovakve utakmice mogu mnogo više da pomognu, smatra Milošević, a mnogo bolje se vidi šta je neophodno da se promijeni. Utakmice u novembru kako je rekao, “gledamo kao pripremu za baraž”.

Milošević je kazao kako ulaz u igru i prvih 45 minuta nije bio odnos koji može da zadovolji bilo kakve standarde, ali ne smije da se desi da se pada toliko psihološki, “ta malodušnost koja se dogodila, ali ništa nije razlog da odustanemo, da prestanemo da se borimo”.

On je preuzeo odgovornost za poraz od Portugala, kazavši da “moramo biti realni da ovoj ekipi treba svježa krv”, najavivši određene promjene u igračkom kadru već za novembarske utakmice, prenosi AA.

Previous U toku završne pripreme za početak proizvodnje u rudniku u Varešu, istovremeno Bosni i Hercegovini naloženo da zaustavi eksploataciju ruda
Next Kolumbijci pozvali izraelskog ambasadora da se "izvini i ode"

You might also like

SPORT

Džumhur u finalu St. Petersburga!

Damir Džumhur je uspio! U nešto više od mjesec dana, najbolji bosanskohercegovački teniser će igrati svoje drugo ATP finale. Sarajlija je u polufinalnom dvoboju jakog ATP turnira u St. Petersburgu,

SPORT

Zmajice bolje od Bjelorusije

Ženska „A“ reprezentacija pobijedila je danas na „Bilinom polju“ u Zenici Bjelorusiju sa 1:0 u susretu 6. kola grupe B4 UEFA Lige nacija. Izabranice Samire Hurem ofanzivno ulaze u meč

SPORT

FUDBAL: Bosanke bolje o Čehinja

Ženska „A“ reprezentacija Bosne i Hercegovine pobijedila je danas u Zenici Češku sa 1:0 u susretu 3. kola grupe B4 UEFA Lige nacija. Susret je odigran u lijepom ambijentu i