Specijalni program na državnoj televiziji povodom Dana nezavisnosti

Specijalni program na državnoj televiziji povodom Dana nezavisnosti

Radio-televizija Bosne i Hercegovine povodom 25. godišnjice nezavisnosti Bosne i Hercegovine 1. marta emitovat će specijalni cjelodnevni program “Naših 25”.

Uz emisije uživo u jutarnjim i popodnevnim satima, te javljanja iz svih krajeva Bosne i Hercegovine, ekipa BHRT-a će razgovorima i arhivskim materijalima obraditi sve najznačajnije trenutke i ličnosti u proteklih dvadeset pet godina iz historijske, kulturne, sportske, političke, umjetničke i muzičke perspektive.

U okviru programske sheme za taj dan, BHT1 ekskluzivno će emitovati snimak novogodišnjeg koncerta Dine Merlina, a redakcija Informativnog programa će se u centralnoj informativnoj emisiji Dnevnik 2 u 19.00 sati predstaviti novim vizuelnim identitetom i novim licima.

“Program BHT-a 1. marta biće izbor najboljih trenutaka koje je ova država imala u proteklih 25 godina i naše gledaoce želimo podsjetiti na sve tačke koje nas spajaju uprkos dnevnopolitičkim previranjima. Dok političari rade sve da obezvrijede život dostojan čovjeka, neki ljudi su marljivo stvarali, borili se i ostvarivali rezultate na domaćoj i međunarodnoj sceni. Program je posvećen upravo tim ljudima, najboljim ambasadorima naše države”,, kazao je generalni direktor BHRT-a Belmin Karamehmedović povodom specijalnog programa za 1. mart i svih drugih najavljenih sadržaja.

Svi uspjesi nezavisne Bosne i Hercegovine

Dnevni program na BHT1 počeće u 6.00 sati izborom najboljih muzičkih numera nastalih u proteklih 25 godina, a nastavit će se jutarnjim programom sa Marselom Bilić u kojem će se pripremljenim sadržajima, te kroz razgovore sa gostima posebno obilježiti Dan nezavisnosti.

Urednik Nihad Zečević posebno je priredio izdanje emisije Nova avantura koja ovaj put ima naziv Tragovima prošlosti koja će tretitari period srednjevjekovne Bosne.

Posebno izdanje BH Magazina koji uređuju Lejla Zvizdić i Sabina Bačvić-Zečević prisjetit će se sportista koji su bili prvi ambasadori BiH na Olimpijadi u Barseloni 1992. godine, te prvog nastupa na Eurosongu 1993. godine, kao i brojnih drugih uspjeha iz kulture i umjetnosti.

Prvi put BHT1 imat će direktan prenos sa prijema u Predsjedništvu BiH povodom Dana nezavisnosti, nakon čega će uslijediti Dnevnik 2 sa novim vizuelnim identitetom i novim licima.

Nova lica BHT1

Timu Informativnog programa BHT1 koji je predvođen urednikom Benjaminom Butkovićem i glavnim rediteljem kanala Vedadom Hodžićem pridružili su se Ika Ferrer Gotić, Aleksandar Brezar, Adisa Kušundžija, Dejan Petrović, Amela Pokvić, Danijel Lepir i Larisa Omerčić.

Povodom programskih unapređenja urednik Informativnog programa Benjamin Butković najavljuje bogatiji i dinamičniji pregled vijesti dana s posebnim fokusom na pojedince, grupe i institucije u BiH.

Za Dnevnik 3 u kasnom večernjem terminu najavljuje pored kratkog pregleda vijesti i analitične priloge iz različitih društvenih oblasti.

“U cijeli projekat uloženo je puno više iskustva i kreativnosti nego novaca. Na redizajnu Dnevnika, kao i Multimedijalnog deska radila je velika ekipa ljudi, a proces redizajna Informativnog programa samo je uvod u redizajn cijelog programa BHT1 koji treba da iskoristi sve prednosti koje nude nove tehnologije i digitalna televizija”, kazao je Butković.

“Sadržajne i vizuelne izmjene koje će naša publika moći vidjeti odraz su našeg strateškog opredjeljenja i želje, da uprkos situaciji u kojoj se BHRT nalazi, građanke građani Bosne i Hercegovine dobiju najbolji mogući program i sadržaje zbog kojih će željeti gledati naš progam, a uspješne kompanije biti naši poslovni partneri”, kazao je Karamehmedović, te dodao da je za javni servis jedne države od ključne važnosti povjerenje javnosti i sve poduzete aktivnosti su upravo imale za cilj osvojiti i zadržati to povjerenje publike iz cijele Bosne i Hercegovine.

Previous GRAS for EKO future: Proizvodnjom energije putem solarnih panela spasiti preduzeće GRAS
Next Dan sa bosanskohercegovačkim fudbalerima u Konyasporu: Bajić, Hadžiahmetović i Milošević u Turskoj ”kao kod kuće”

You might also like

NAŠI DANI

Izetbegović: Nastavak udara Tužilaštva na Bošnjake

–Uvjeren sam da će se privođenje premijera Novalića, ponižavanje i zadržavanje u pritvoru, pokazati potpuno neopravdanim. Pozivam Tužilaštvo Bosne i Hercegovine da hitno izađe u javnost sa dokazima protiv Novalića

NAŠI DANI

DerStandard podsjeća da RH i Srbija po Dejtonskom sporazumu nemaju pravo da se miješaju u politička dešavanja u Bosni

Strah od dalje diskriminacije uoči novih pregovora u Bosni – piše austrijski list DerStandard u naslovu. Nakon neuspjeha u Neumu, u četvrtak će se ponovo raspravljati o ustavnim reformama. Venecijanska

NAŠI DANI

Obilježen 10. septembar, Dan općine Banovići

U organizaciji Općinskog vijeća Banovići danas je povodom 10. septembra, Dana općine Banovići, uriličeno svečano obilježavanje rođendana grada. Obilježavanje je počelo u mjesnim zajednicama Aljkovići i Seona koje su upravo