Stižu mladi naraštaji u rezervat za ratne zločince zvani Srbija

Stižu mladi naraštaji u rezervat za ratne zločince zvani Srbija

Studentice Fakulteta kriminalistike, kriminologije i sigurnosnih studija u Sarajevu Valentina Vujičić i Slađana Todić nakon što su veličale osuđenike za genocid i ubijanje bošnjačkog naroda – nagrađene su u lokalnoj zajednici, kao i od vrha susjedne Srbije!

Generalni direktor „Sarajevo-gas“ Nedeljko Elek rekao je da će, na poziv direktora Bezbjednosno-informativne agencije (BIA) Srbije Aleksandra Vulina, njih dvije studiranje nastaviti na Akademiji za nacionalnu bezbjednost u Beogradu.

„Slađana i Valentina biće stipendiste države Srbije i biće im obezbjeđen smještaj u studentskom domu, dok će ostatak finansijskih troškova studija snositi preduzeće Sarajevo- gas“, rekao je Elek na konferenciji za novinare, koje je zajedno sa dvije studentice održao u Istočnom Sarajevu.

Podsjećamo na pisanje dotičnih 11. jula na društvenim mrežama.

-Osuđen na besmrtnost. Bio si i ostaćeš naš heroj. Živio generale – napisala je jedna od njih uz sliku ratnog zločinca Mladića. Na drugom storyu je pokazivala tri prsta sa majicom jednog od četničkih vojvoda. Kada su jednoj od njih kolege skrenule pažnju na objave, ona je odgovorila ‘Ma nek smo vas pobili’.

I dok je Fakultet prvobitno ignorisao sve, studenti su organizovali i protest te tražili adekvatnu reakciju nadležnih.

Tužilaštvo BiH formiralo je predmet protiv ove dvije studentice po prijavi MUP-a Kantona Sarajevom.

“Formirali smo predmet i obavijestili tužitelja Tužilaštva BiH. Dežurna tužiteljica se izjasnila i okvalifikovala prijavu kao krivično djelo izazivanje nacionalne, rasne i vjerske mržnje, razdora i netrpeljivosti iz člana 145a Krivičnog zakona BiH”, rekla je ranije za medije glasnogovornica MUP-a KS Mersiha Novalić.

Obožavateljice lika i djela ipak će, kako stvari stoje, putem kojim su otišli mnogobrojni zločinci, izbjegavajući pravdu.

Nadnaslov vojvođanske ‘Autonomije’ – dovoljno govori.

Prenosimo neka od reakcija u bosanskoj javnosti.

I ko kaže da se snovi ne ostvaraju? Dovoljno je napisati da slavite ratnog zločinca Ratka Mladića, da negirate genocid i to prezentovati na dan komemoracije u Potočarima i sva su vam vrata srpskog sveta otvorena. Tako vas lično prvi obavještajac Srbije i odnedavno čovjek koji je dobio američke sankcije zbog korupcije i droge, Aleksandar Vulin poziva da o trošku sigurne kuće za ratne zločince – države Srbije, nastavite svoje školovanje i tako postanete i zvanično nedostupni BiH pravosuđu. A to je putokaz i za sve druge mlade ljude i u Srbiji i u RS-u, šta i kako treba da rade, ako hoće da postanu zvijezde poput Valentine i Slađane.

A za to vrijeme BiH pravosuđe tumara u vlastitoj ljenosti, mimikriji i nemoći, baveći se efemernim stvarima, dok Dodik psuje genocid, a ostali se sprdaju s istim. I sad će BiH pravosuđe potonuti u sebe i svoj nerad, jer će nacionalistkinje završiti u Srbiji kao TV zvijezde ili još vjerovatnije kao buduće političke vedete srpskog sveta. Nagrada im je dislokacija iz Sarajeva u Beograd. A i ako bude kakve optužnice, Slađana i Valentina će joj mahnuti s istočne strane Drine i možebitno sa zločincima Đukićem, Šešeljem, Lazarevićem i ostalima iz Happy studija poželjeti dobro jutro srpskom svetu.

A kad završe školovanje, eto njih na neko ministarsko mjesto. Recimo, mogle bi odmijeniti sadašnjeg ministra sigurnosti Nenada Nešića, koji sa svojim koalicionim partnerima ukida zabranu ulaska u BiH provjerenim mrziteljima Bosne, negatorima genocida i izuzetno opasnim njuškama – napisaće novinar Dragan Bursać.

Prof. dr. Spahija Kozlić, univerzitetski profesor iz Zenice kratko je prokomentarisao.

Veličaš ratne zločince, kažeš “neka smo vas pobili”, i dobiješ stipendiju Srbije. E to vam je taj “Otvoreni Balkan”, odnosno “srpski svet”, to je stvarna slika Srbije.

Previous Kineski milijarder i osnivač Alibabe Jack Ma u Sarajevu
Next Edward P. Joseph je bio u Žepi jula 1995. godine: Srbi su galamili na Avdu Palića, nije pokazao strah

You might also like

NAŠI DANI

Pettigrew: RS osnovana s genocidnom namjerom

  Profesor filozofije i studija za proučavanje holokausta i genocida s američkog Southern Connecticut State Univeziteta David Pettigrew izjavio je danas u Sarajevu da predloženi zakon u Republici Srpskoj koji se

NAŠI DANI

U Kljunima kod Nevesinja obilježena 31. godišnjica stradanja nedužnog bošnjačkog stanovništva

Prigodnim programom jučer je u Kljunima kod Nevesinja, u prisustvu velikog broja raseljenih Bošnjaka ovog kraja i zvaničnika iz javnog i društvenog života u Hercegovini obilježena 31. godišnjica stradanja nedužnog

NAŠI DANI

U Sarajevu obilježena 555. godišnjica Ahdname

  U Sarajevu je danas održana centralna manifestacija povodom obilježavanja 555. godišnjice od uručivanja Ahdname sultana Fatiha II Mehmeda bosanskim katolicima, kojom su im garantovana prava vjerskog djelovanja i sigurnost,