Tokić: Primitivna i sramotna borba za fotelje u KS mora prestati

Tokić: Primitivna i sramotna borba za fotelje u KS mora prestati

Sejfudin Tokić, predsjednik Bošnjačkog pokreta povodom političke situacije u KS koja može proizvesti potpunu blokadu svih funkcija ovog nivoa državne vlasti, dao je sljedeću izjavu za javnost:


“Političke stranke SDA, SDP, SBB, DF i NS te novoregistrovane frakcije ovih stranaka i tzv. nezavisni zastupnici su u proteklih šesnaest godina kontinuirano obnašali strukture i vlasti i opozicije u glavnom gradu države BiH. Međusobno su koalirale i zajedno djelovale u svim mogućim kombinacijama kao vlast a da u tom periodu ukupna ekonomska i socijalna situacija se drastično pogoršavala uz vidljivo jačanje korupcije i privilegija vladajućih oligarhija.

Tako je stanje u obrazovanju drastično pogoršavano, funkcionisanje komunalnih preduzeća svedeno na efekte ispod svih minimuma potreba glavnog grada BiH i njenih građana a grad Sarajevo sa najboljim prirodnim pretpostavkama za opskrbu pitke vode niti ima dovoljno vode niti je ona pitka. Sarajevo se svakodnevno guši u loše regulisanom saobraćaju sa nedovoljno novoizgrađenih saobračajnica a stepen zagađenosti kroz neregulisane deponije smeća i zatrovani zrak dovode Sarajevo do ranga najzagađenijeg i po ljudsko zdravlje najopasnijeg glavnog grada u svijetu za življenje. Stepen kriminaliteta je kontinuirano u porastu, Sarajevo je sa prodatih preko 5.000 kg godišnje najjačih droga (kokain i heroin) i po tranzitu enormno velikih količina droge postalo prepoznatljivo mjesto narko kartela u svijetu. U Sarajevu broj nerazjašnjenih ubistava građana pa i policajaca se permanentno povećava. Iz ovog grada u kome se u državnu upravu i javna preduzeća mogu zaposliti samo stranački poslušnici navedenih političkih stranaka uz hiljade sumnjivo dobijenih diploma o stručnim, akademskim i naučnim znanjima, pravi, istinski obrazovani stručni kadrovi svih doba starosti odlaze u inostranstvo a posebno mladi.


U takvoj opštoj situaciji, građani sedmicama svjedoče o najvulgarnijoj borbi za opstanak na vlasti bivših i sadašnjih SDA-ovaca, SDP-ovaca i drugih političkih bahatih, umišljenih političkih nosilaca funkcija. U toj borbi koriste se najprimitivniji oblici samovlašća, iscrpljujućih uličnih svađa do krađe pečata, fizički zauzimanje stolica što prije da ovi drugi ne bi mogli sjesti pri tome se ne preza istupima u javnosti kako se sve to čini u interesu građana ili čak “vitalni nacionalnih interesa” cjelokupnih naroda.


Bošnjački pokret imajući u vidu ukupnu navedenu situaciju u KS poziva izabrane predstavnike da se uozbilje i riješe navedene blokade poštujući Ustav BiH i evropske standarde ili raspišu vanredne izbore u glavnom gradu države BiH kako bi se izbjegla dalja šteta po građane ali i glavni grad BiH. U protivnomno Bošnjački pokret će inicirati proteste protiv otuđene zakonodavne i izvršne vlasti KS od građana.”.

Previous Bosanski kulturni centar Gračanica osniva Spomen-sobu 1992.-1995.
Next Kapetanova kula u Bihaću

You might also like

NAŠI DANI

Obilježeno 26 godina od reintegracije naselja Grbavica, Vraca i Kovačići

Polaganjem cvijeća, učenjem Fatihe i minutom šutnje Šehidskom mezarju Kovači u petak je počelo obilježavanje 26. godišnjice reintegracije novosarajevskih naselja Grbavica, Kovačići i Vraca. Vraćanjem naselja Grbavica, Kovačići i Vraca

NAŠI DANI

U Srbiji hapšenja učesnika genocida u Srebrenici, među uhapšenim i Neđo Kasapin

“Najvažnija osoba” među sedam uhapšenih u Srbiji, zbog ratnih zločina u Srebrenici, je Nedeljko Milidragović, komandant koji je imao nadimak Neđo Kasapin i koji je poslije rata postao uspješni biznismen

NAŠI DANI

Pismo podrške: Bosna i Hercegovina i Sandžak su jedno biće!

Potpredsjednica Federacije Bosne i Hercegovine Melika Mahmutbegović uputila je pismo podrške predsjednici Bošnjačkog nacionalnog vijeća u Republici Srbiji Jasmini Curić, a u povodu složene epidemiološke situacije u Novom Pazaru i