TTU Energetik vać na nogama: Za manje od mjesec dana potpisani ugovori vrijedni blizu šest miliona maraka

TTU Energetik vać na nogama: Za manje od mjesec dana potpisani ugovori vrijedni blizu šest miliona maraka

Šesnaest trakastih transportera vrijednih više od četiri miliona KM tuzlanski TTU Energetik proizvest će za potrebe tri rudnika koncerna Elektroprivrede: Rudnik  Breza, Abid Lolić i Zenica. Potvrdili su to svojim potpisom na ugovorima jučer (petak) , direktori ovih rudnika.

TTU Energetiku Tuzla, firmi koja je osnovana prije nepunih mjesec dana ovo je već drugi ugovor i nastavak saradnje sa rudnicima Breza i Zenica kojima zajedno sa Rudnikom mrkog uglja Kakanj, tuzlanski metalci trebaju isporučiti nove grabuljaste transportere vrijedne 1,6 miliona KM –  izvještava rtvslon.ba.

“Nama će ova oprema poslužiti za transport uglja, a samom instalacijom bićemo u mogućnosti da povećamo količina proizvodnje i do 35.000 mjesečno. Već trideset godina radnim u rudniku i prije smo sarađivali sa TTU-om. Ima puno projekata i puno opreme koju mi već koristimo i nadam se da će saradnja biti dobra i sa novom firmom kao i prije 30 godina“, kazao je Nevzet Vrškić, v.d. direktora ZD RMU Zenica.

Kvalitetan rad nekadašnjeg giganta metalske industrije danas nastavlja nova firma. Postrojenja su ista, radnici su isti, kao i naručioci, no uskoro TTU Energetik čeka još bolja i izvijesnija budućnost. S novim poslovima stići će i nova oprema, ali i još novih – starih radnika metalaca. Do prije mjesec dana u ovim halama radilo je svega 40 radnika iz stare Tvornice, a danas ih je mnogo više.

„I sad trenutno težimo ka upošljavanju još radnika. Sve ono što smo obećali prema TTU dd u stečaju ispoštovali smo. Ovo je tek drugi ugovor ove godine i mi već imamo 84 uposlena, pa vi možete zamisliti na koliko radnika će to već do kraja godine izaći“, kazao je Almir Zulić, direktor TTU Energetik d.o.o.

Priliku za zaposlenje dobit će svih, ali će samo od njihovog truda, zalaganja i vještine zavisiti da li će i ostati. Jer TTU Energetik tek je na početku i samo od jednakog angažmana svih: i radnika i vlasti i uprave firme zavisit će brzina njegovog razvoja.

Previous ISTOČNA BOSNA: Klanjana kolektivna dženaza za ubijene Vlaseničane
Next Pravoslaviziranje i srbiziranje Crne Gore

You might also like

Ekonomija/Biznis

Tuzlanska porodica čuva recept: Kafa s tradicionalnim Guber šećerom ima posebnu draž (Video)

Tradicionalnu recepturu proizvodnje Guber šećera čuvaju vrijedne ruke porodice Husejnović iz Tuzle koja dnevno proizvede 750 zdjelica težine 200 grama spremnih za distribuciju u maloprodajne objekte širom Bosne i Hercegovine.

Ekonomija/Biznis

Sarajevo: Uskoro kreće gradnja novog sjedišta Al Jazeera Balkans

Televizijska kuća Al Jazeera Balkans u postupku je dobijanja svih neophodnih dozvola kako bi ovog proljeća krenula u gradnju svog novog modernog sjedišta u sarajevskom naselju Šip. Zemljište je kupljeno,

MADE IN BOSNIA-387

Firma koja se bavi proizvodnjom ambalaže planira zaposliti 250 ljudi u Kalesiji

Kompanija Buscherhoff-Plastikal Kalesija, koja se bavi proizvodnjom ambalaže, planira proširenje proizvodnje i zapošljavanje 200 do 250 radnika. Kalesijski načelnik Sead Džafić primio je Berna Bišerhofa (Buscherhoff) vlasnika fabrike. Razgovarali su