Uhapšen Luka Čokara, osumnjičen za razbojništvo nad župnikom crkve u Kaknju

Uhapšen Luka Čokara, osumnjičen za razbojništvo nad župnikom crkve u Kaknju

Pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo uhapsili su sinoć Luku Čokaru iz Kaknja koji je 2. septembra uz prijetnju nožem opljačkao župnika crkve Svetog Petra i Pavla u Kaknju.

Nakon hapšenja Čokara je predat policijskim službenicima u Zenici koji su za njim raspisali potragu.

Iz MUP-a navode da su odmah nakon uviđaja pokrenute opsežne aktivnosti na rasvjetljavanju tog krivičnog djela, te su pripadnici Sektora kriminalističke policije Uprave policije MUP-a ZDK u saradnji sa službenicima Policijske stanice Kakanj poduzeli niz operativnih mjera i radnji u cilju identifikacije počinioca te njegovog lišenja slobode.

Dodaju da su 28. septembra 2023., u saradnji sa službenicima Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, službenici Sektora kriminalističke policije Uprave policije MUP-a ZDK, postupajući po Naredbi Kantonalnog suda u Zenici, tokom pretresa stambenih objekata i vozila koje koristi Luka Čokara, rođen 2001., iz Kaknja, na području grada Sarajevo, pronašli dio predmeta koji najvjerovatnije potiču iz izvršenja razbojništva nad župnikom.

Izvršenim pretresom pronađen je određeni iznos novca, kao i nakit i dukati te kutija sa natpisom “Vlasništvo Župe Kakanj”.

Obzirom da prilikom pretresa stambenog objekta nije zatečen osumnjičeni Čokara, za njim je raspisana operativna potraga radi lociranja i lišenja slobode, saopćeno je iz MUP-a ZDK.

Dan poslije, MUP KS priveo je osumnjičenog.

Previous Sniper Alley Photo - projekat za buduće generacije, misija za cijeli život
Next Općina Tešanj dobijaće 70 posto električne energije iz solarnih elektrana

You might also like

NAŠI DANI

Morbidno: Isječenu košarkašku loptu bacili ispred kuće Edina Salaharevića, svirepo ubijenog najboljeg mladog košarkaša bivše države

Ko poznaje mentalitet Srba iz Vlasenice teško može povjerovati u slučajnost prizora koji je zatekao Nedima Salaharevića jučer u porodičnoj avliji. Ispred ulaza u kuću bačena je isječena košarkaška lopta?!

NAŠI DANI

Dodikov atentat na Ferhadiju

  Noćas je pucano na Ferhat-pašinu džamiju u Banjaluci. To jeste varvarski čin, kako policja navodi, pojedinaca u alkoholisanom stanju. Ali, to je najmanje varvarski čin nekoga koga je alkohol

NAŠI DANI

Reisu-l-ulema nakon napada na džemat IZ u Bielefeldu: IZ u BiH ima puno povjerenje u njemačke institucije

Povodom napada na Islamski kulturni centar Bošnjaka u Bielefeldu oglasio se reisu-l-uleme Husein ef. Kavazović te osudio ovaj vandalski čin ali istaknuo i povjerenje u njemačke institucije: – Islamska zajednica