Uhapšen Luka Čokara, osumnjičen za razbojništvo nad župnikom crkve u Kaknju

Uhapšen Luka Čokara, osumnjičen za razbojništvo nad župnikom crkve u Kaknju

Pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo uhapsili su sinoć Luku Čokaru iz Kaknja koji je 2. septembra uz prijetnju nožem opljačkao župnika crkve Svetog Petra i Pavla u Kaknju.

Nakon hapšenja Čokara je predat policijskim službenicima u Zenici koji su za njim raspisali potragu.

Iz MUP-a navode da su odmah nakon uviđaja pokrenute opsežne aktivnosti na rasvjetljavanju tog krivičnog djela, te su pripadnici Sektora kriminalističke policije Uprave policije MUP-a ZDK u saradnji sa službenicima Policijske stanice Kakanj poduzeli niz operativnih mjera i radnji u cilju identifikacije počinioca te njegovog lišenja slobode.

Dodaju da su 28. septembra 2023., u saradnji sa službenicima Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, službenici Sektora kriminalističke policije Uprave policije MUP-a ZDK, postupajući po Naredbi Kantonalnog suda u Zenici, tokom pretresa stambenih objekata i vozila koje koristi Luka Čokara, rođen 2001., iz Kaknja, na području grada Sarajevo, pronašli dio predmeta koji najvjerovatnije potiču iz izvršenja razbojništva nad župnikom.

Izvršenim pretresom pronađen je određeni iznos novca, kao i nakit i dukati te kutija sa natpisom “Vlasništvo Župe Kakanj”.

Obzirom da prilikom pretresa stambenog objekta nije zatečen osumnjičeni Čokara, za njim je raspisana operativna potraga radi lociranja i lišenja slobode, saopćeno je iz MUP-a ZDK.

Dan poslije, MUP KS priveo je osumnjičenog.

Previous Sniper Alley Photo - projekat za buduće generacije, misija za cijeli život
Next Općina Tešanj dobijaće 70 posto električne energije iz solarnih elektrana

You might also like

NAŠI DANI

Milanović: Uvjetovati ulazak Finske u NATO izmjenom Izbornog zakona u Bosni i Hercegovini

Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović izjavio je danas, odgovarajući na pitanje novinara kakvu poziciju će zauzeti ako Finska i Švedska u svibnju/maju predaju zahtjeve za članstvo u NATO savezu, kako će

NAŠI DANI

Islamska zajednica jučer u Gazi podijelila oko 9.000 iftara

Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini jučer je ugroženom stanovništvu u Pojasu Gazu podijelila 8.676 iftarskih obroka. Pomoć se na terenu distribuira u saradnji sa Humanitarnom organizacijom Human Appeal, koja je i prethodnih

NAŠI DANI

VKBI – Režim u entitetu RS nastavlja sa antidržavnim i antidejtonskim djelovanjem

Vijeće kongresa bošnjačkih intelektualaca (VKBI) smatra da režim u bh. entitetu Republici srpskoj nastavlja sa antidržavnim i antidejtonskim djelovanjem. Za njih su neprihvatljive izjave predsjednika RS Milorada Dodika, na novogodišnjoj  konferenciji