‘Unis Ginex’ Goražde – povećan broj radnika, blizu 100 od prošle godine

‘Unis Ginex’ Goražde – povećan broj radnika, blizu 100 od prošle godine

Ministar energije, rudarstva i industrije u Vladi FBiH Nermin Džindić, sa saradnicima,  boravio je danas u radnoj posjeti fabrici namjenske industrije ‘Unis Ginex’ Goražde. 

Munevera Fočo, direktorica kompanije, upoznala je ministra Džindića o stanju u firmi, novim investicionim projektima, novim proizvodnim linijama, te o planovima za narednu godinu.

“Promet za prvih šest mjeseci je 30 miliona KM.  Povećan je broj radnika, blizu 100 od prošle godine. To je ono  što smo očekivali i dobili od Ginexa”, izjavio je ministar Džindić i dodao:

“Povećanje proizvodnje sa 1,6 milijardi na 2,4 milijarde komada proizvoda do kraja 2023. godine je plan koji svakako zaslužuje respekt. Ovo što se danas dešava u Ginexu je rezultat kontinuiranog rada u skladu sa strategijom i planovima Ministarstva i takve rezultate očekujemo i u drugim fabrikama namjenske industrije.”

Nakon sastanka sa direktoricom Fočo,  ministar Džindić je obišao proizvodne linije gdje su uvedene nove tehnologije kojima će se povećati sigurnost u ovim izuzetno opasnim proizvodnim pogonima.

“Proizvodni proces i dostignuta tehnologija koju smo imali priliku vidjeti danas našu firmu svrstava među najbolje na svijetu u ovoj oblasti”, rekao je ministar Nermin Džindić.

Izvor: Agencije

Previous Velika akcija: Osamsto volontera učestvuje u čišćenju Tuzle
Next Komšić: Milanović neće dočekati da pošalje vojsku u BiH, što su kao vojska dolazili, dolazili su

You might also like

Ekonomija/Biznis

INZ i Malak Farma sarađuju na unapređenju kvalitetne organske proizvodnje

Desetak kilometara od Kaknja, nadomka sela Zajezda, već dvije godine funkcionira Malak farma, jedinstveni koncept ruralnog razvoja, proizvodnje i uzgoja hrane biljnog i životinjskog porijekla, u simbiozi sa turističkim kapacitetom

Ekonomija/Biznis

‘Semberka’ u Janji pokazuje da naša zemlja može proizvoditi hranu za svoje stanovništvo

Vrijedne ruke poljoprivrednika završile su s berbom srijemoša. Ove sezone tvornica Semberka u Janji preradila je 200 tona svježeg srijemoša što je blizu 30 tona više nego prošle godine. Od

MADE IN BOSNIA-387

Eko zona Korićani-Vlašić: Projekt od tri mlrd. eura čeka garancije države

Projekt čija se vrijednost procjenjuje na oko tri milijarde eura trebao bi se graditi na platou Vlašića u selu Korićani. No, investitori prije početka njegove realizacije traže da država također