Uručeni ključevi 22 automobila prilagođena potrebama RVI

Uručeni ključevi 22 automobila prilagođena potrebama RVI

Današnjim uručenjem ključeva za 22 nova automobila prilagođena potrebama ratnih vojnih invalida 100 posto prve grupe, okončan je ovogodišnji program podrške pripadnicima ove kategorije. 

Projekat je podrazumijevao nabavku i dodjelu ukupno 50 automobila u 2020. godini za šta je Vlada Federacije Bosne i Hercegovine Budžetom osigurala 1,5 miliona KM.

Ključeve automobila korisnicima su uručili pomoćnik federalnog ministra za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata Mirza Terzo i predsjednik Saveza ratnih vojnih invalida paraplegičara Federacije BiH Mujo Aganović.

– Nadam se da će vas ovi automobili dobro služiti, te kao ortopedska pomagala što i jeste svrha ovog programa, biti od pomoći vašim svakodnevnim aktivnostima. Federalno ministarstvo za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata će i ubuduće činiti sve kako bi pomoglo svima vamakoji ste u najtežim trenucima za našu domovinu dali nesebičan doprinos i žrtvovali svoje zdravlje – kazao je Terzo.

U prvoj fazi dodjele, krajem novembra ove godine, ključeve automobila je dobilo 28 ratnih vojnih invalida 100 posto prve kategorije. Riječ je o automobilima marke Škoda Octavia karavan ambition automatik, a vrijednost jednog vozila je 29.950 KM. 

Od 2015. godine Vlada Federacije Bosne i Hercegovine je, putem resornog ministarstva, osigurala nabavku 330 automobila za RVI 100 posto prve grupe.

Previous Proizvodnja jagodičastog voća u Podrinju postaje profitabilnija
Next Zelensky: Ukoliko nas Rusija napadne, borit će se svi Ukrajinci

You might also like

NAŠI DANI

Obilježen Dan državnosti Bosne i Hercegovine u Banjaluci: Pokazati zajedništvo pružanjem ruke

Prvi put od potpisivanja Dejtonskog mirovnog sporazuma u četvrtak je u Banjaluci obilježen Dan državnosti Bosne i Hercegovine, svečanom akademijom koju je organizovala banjalučka Gradska organizacija Socijaldemokratske partije BiH, javlja

NAŠI DANI

Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine obilježen i u Foči

Koordinacija “Naša Foča“, po prvi put u historiji ovog grada, organizovala je obilježavanje Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine. U haremu Aladža džamije priređen je kulturno – umjetnički program, kojem su

NAŠI DANI

Lani Pudar uručen diplomatski pasoš Bosne i Hercegovine

Zamjenica predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministrica vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Bisera Turković uručila je diplomatski pasoš Lani Pudar, najboljoj bosanskohercegovačkoj plivačici, kao podršku i priznanje za njen doprinos bh.