Vlada objavila da u Njemačkoj živi 263.000 beskućnika

Vlada objavila da u Njemačkoj živi 263.000 beskućnika

U Njemačkoj ima više od 260.000 beskućnika, prema vladinim statističkim podacima objavljenim, javlja AA.

Prema izvještaju Federalnog ministarstva za rad i socijalna pitanja o stanju beskućništva, na dan 31. januara 2022. godine u Njemačkoj je bilo 263.000 osoba koje nisu imale stalni dom.

Beskućnici su u izvještaju podijeljeni u tri kategorije: oni koji su smješteni u hitnom smještaju, beskućnici koji borave kod prijatelja ili poznanika i ljudi koji žive na ulici.

Izvještaj je otkrio da su 63 posto beskućnika muškarci i 35 posto žene, dok je prosječna starost beskućnika 44 godine.

Dvije trećine beskućnika ima njemačko državljanstvo, a više od polovine ispitanika reklo je da pati od dugotrajne bolesti ili invaliditeta, dok je jedna četvrtina navela da ima ovisnost o drogama ili alkoholu.

Previous Dok se priziva reakcija OHR-a: Hoće li Schmidt odlučiti da trinaest Bošnjaka ne vrijedi koliko i trinaest Hrvata?
Next Predstavnici tzv. osmorke kod Dodika: 'Ovo je tračak svjetla na kraju tamnog tunela... Jedan divni konsenzus za budućnost BiH'

You might also like

NAŠI DANI

Stanovnik Ukrajine ruskim vojnicima: ‘I ja sam Rus, ali živim u ovoj državi. Vi imate svoju državu, mi imamo svoju’

“Šta radite ovdje, do đavola? I ja sam Rus, ali živim u ovoj državi. Vi imate svoju državu, mi imamo svoju. Zar vi nemate problema u svojoj zemlji da rješavate?

NAŠI DANI

Figo u Sarajevu: Sjajno je posjetiti ovu zemlju; znam da ste zemlja sporta i nogometa

  Luis Figo, nekadašnji portugalski nogometni reprezentativac i bivša zvijezda Barcelone, Reala i Intera, stigao je u Sarajevo. Figo je u glavni grad došao da bi prisustvovao Međunarodnom sastanku tour

NAŠI DANI

Izetbegović: Svi će naučiti da poštuju Bosnu i Hercegovinu, ma kako dugo to učenje trajalo

Predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović poručio je danas u Sarajevu da će se mijenjati unutar sebe, dati dodatnu šansu mladim, obrazovanim i elokventnim kadrovima, javlja AA. “Godina 2020.