Premijer Škotske Humza Yousaf: Nikada ne smijemo zaboraviti strahote Srebrenice

Premijer Škotske Humza Yousaf: Nikada ne smijemo zaboraviti strahote Srebrenice

Premijer Škotske Humza Yousaf uputio je poruku povodom obilježavanja 28. godišnjice genocida u Srebrenici, javlja Anadolu.

“Nikada ne smijemo zaboraviti strahote Srebrenice. Zauvijek ću pamtiti snažno svjedočenje Hasana Hasanovića, koji je preživio Srebrenicu, kada je došao u Škotsku da ispriča svoju priču”, kazao je Yousaf na Twitter nalogu.

“Moramo se boriti protiv mržnje gdje god je vidimo”, dodao je premijer Škotske.

U mezarju Memorijalnog centra Srebrenica – Potočari danas je klanjana dženaza-namaz za 30 žrtava genocida počinjenog u ljeto 1995. godine na području Srebrenice.

Previous Lavić: Velikosrpski projekat i dalje je živ
Next Bosanski učenici osvojili pet medalja na 64. Internacionalnoj matematičkoj olimpijadi u Japanu

You might also like

NAŠI DANI

Raste broj smrtnih slučajeva novorođenčadi u bolnici al-Shifa

Ovo su najvažniji događaji 38. dana izraelskog rata u Gazi. Palestinsko ministarstvo zdravstva ne može ažurirati svoje podatke o žrtvama zbog kolapsa medicinskih centara i komunikacijskih službi diljem Pojasa Gaze.

AGRESIJA|GENOCID|URBICID

Grad Tuzla obilježava 15. maj dan odbrane od agresora

U petak 15. maja 1992. godine paravojska tzv. Srpske Republike, osnovana u Banja Luci, 12. maja 1992. godine i stavljena pod komandu osuđenog ratnog zločinca Ratka Mladića, sa pripadnicima Vojske

NAŠI DANI

Kurti: „Ne mogu da nadoknadim Srbiji to što je izgubila rat“

Kosovski premijer Aljbin Kurti optužio je Beograd da je primorao Srbe s Kosova da se povuku iz kosovskih institucija uz pomoć „manjine koja radi u ime Beograda, maltretirajući Srbe na