Vogošćani zasadili 400 sadnica

Vogošćani zasadili 400 sadnica

U Vogošći je za vikend, u organizaciji OU TEMPO, a u saradnji sa Civilnom zaštitom općine Vogošća te uz podršku Općine Vogošća, na čelu sa načelnikom Edinom Smajićem, realizirana akciju sađenja sadnica bora na području MZ Tihovići.

Naime, na inicijativu aktiviste, Bakira Redžepovića, koji je koordinirao ovom akcijom, sa CZ-om općine Vogošća, dogovorena je akcija sađenja sadnica, te je zasađeno 400 sadnica, na dvije lokacije koje su označene kao crvene zone, odnosno mjesta na kojima su aktivna klizišta.

-Akciji se odazvalo blizu 30-tak volontera, koji su u rekordnom roku posadili sadnice, ističu iz Omladinskog Udruženja Tempo.

Previous Vidikovac na Trebeviću (Video)
Next Restauriran solarni sat u Mostaru

You might also like

BH RAZGLEDNICA

Počitelj turistički biser Hercegovine (VIDEO)

U prošloj godini u Počitelju je zbog pandemije koronavirusa zabilježen drastičan pad broja turističkih posjeta, a mještani i turistički djelatnici tog srednjovjekovnog gradića udaljenog četiri kilometra od Čapljine nadaju se

TURIZAM

Učenici na ekskurzije odlaze u druge zemlje, a Bosnu i Hercegovinu uopće ne poznaju

Hiljade učenika iz Bosne i Hercegovine svake godine odlaze na školske ekskurzije u susjedne zemlje ili neke udaljenije zemlje, a da nisu upoznali ni svu ljepotu vlastite države, piše bh.

BAŠTINA

Musa-pašina džamija u Novoj Kasabi – izgrađena 1643. godine

  Musa-pašina džamija situirana je na lijevoj obali rijeke Jadar i puta M-19 koji vodi od Vlasenice prema Zvorniku. Postanak i razvoj Nove Kasabe na Jadru u istočnoj Bosni usko