U susjedstvu više otrovanih nakon konzumacije popularnog gaziranog napitka

U susjedstvu više otrovanih nakon konzumacije popularnog gaziranog napitka

Nakon sumnje na hemijsko trovanje gaziranim pićem u Rijeci, novi slučajevi pojavili su se i u Zagrebu.

Na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu, na odjelu fizike, gdje je prijavljen slučaj trovanja gaziranim pićem iz automata u utorak je bila policija, prenosi dnevnik.hr.

U utorak navečer policija je posjetila Prirodoslovno-matematički fakultet u Zagrebu nakon što je prijavljen slučaj trovanja gaziranim pićem iz automata. 

Mladić je završio u KBC-u Zagreb s ozljedama jednjaka, za koje ministar zdravstva Vili Beroš kaže da nisu teške. 

“Dobrog je stanja i otpušten je. Treći ozljeđenik je 38-godišnjak iz Zagreba, no još je upitno radi li se o pravoj ozljedi jer već neko vrijeme navodi da osjeća tegobe”, rekao je ministar.

S druge strane, 19-godišnjak iz Rijeke, i dalje je u bolnici.

“Riječ je o teškim ozljedama probavnog trakta”, rekao je Beroš i dodao kako treba biti oprezan jer je moguće da se pojave druge tegobe.

U večernjim satima oglasili su se iz kompanije Coca-cola. Poručili su da su proveli detaljni internu istragu te su dodali da su “poslali uzorke nezavisnom akreditiranom laboratoriju na daljnju analizu”.

Previous Suočena s kritikama, Rashida Tlaib kaže: Palestinci nisu potrošna roba
Next WHO: U izraelskim napadima ubijeno 509 Palestinaca u bolnicama

You might also like

HISTORIJA

Obilježena 77. godišnjica Bitke na Sutjesci

U organizaciji SABNOR-a Bosne i Hercegovine danas je u Dolini heroja na Tjentištu obilježena 77.godišnjica čuvene Bitke na Sutjesci, jedne od najtežih ali i najslavnijih bitaka u Drugom svjetskom ratu.

NAŠI DANI

U FBiH u školskoj 2022/2023. godini 0,6 posto više srednjoškolaca u odnosu na prethodnu godinu

U Federaciji Bosne i Hercegovine u školskoj 2022./2023. godini, 70.415 učenika pohađa srednjoškolsko obrazovanje, što je više za 0,6 posto odnosno za 391 učenika u odnosu na stanje prethodne školske

NAŠI DANI

Pripadnici FUCZ-e i sarajevski vatrogasci vratili se iz Makedonije

Deset pripadnika Federalne uprave civilne zaštite i četiri Profesionalna vatrogasne brigade Kantona Sarajevo, koji su boravili u Makedoniji radi pomoći nakon poplava koje su zadesile Skoplje i okolinu, vratili su se