Anđeo leti vi(Soko) – Ko mu omogućava da ozbiljno pleše i pliva u ozbiljnim kriminalnim radnjama?

Anđeo leti vi(Soko) – Ko mu omogućava da ozbiljno pleše i pliva u ozbiljnim kriminalnim radnjama?

Dragan Čović, predsjednik HDZ-a BiH, Jugosloven i najveći borac za legitimno predstavljanje, ne svih Hrvata u Bosni i Hercegovini, već sebe, rekorder je po broju sudskih procesa koji su vođeni protiv političara u našoj zemlji.

Čović je i rekorder po broju oslobađajućih presuda. Svaki pokušaj dokazivanja njegovog kriminala završavao je debaklom. Suđeno mu je za  zloupotrebu položaja, uzimanje i davanje mita.

Ključni dokazi njegovog kriminala završili su u crnoj fascikli i nestali. Čović je imao svoj živi zid koji je radio za njegovo oslobađanje, a koje je kasnije debelo nagrađivao – foteljama, pozicijama, funkcijama.

Ima li Čovića i dalje u pravosudnim ladicama? Ko mu omogućava da ozbiljno pleše i pliva u ozbiljnim kriminalnim radnjama? Hoće li od crne fascikle doći do američke crne liste, ili će i dalje anđeo s greškom ozbiljno testirati granice zarobljenog pravosuđa?

Politički magazin Mreža, FTV.

Previous Na bedemima Bosne: Kula Grad - Zvornik
Next Plenković – kolonizacija BiH

You might also like

NAŠI DANI

Roditelji učenika iz K. Polja zadovoljni Odlukom Ustavnog suda Bosne i Hercegovine

Ustavni sud Bosne i Hercegovine donio je Odluku da su učenici bošnjačke nacionalnosti u Konjević Polju diskriminirani, čime je poništena presuda Vrhovnog suda RS-a, kojom se ranije negiralo postojanje diskriminacije.

NAŠI DANI

Od agrarne reforme do udara na državnu imovinu

Više od 150 godina traje uzurpacija zemljišnih posjeda u Bosni i Hercegovini, s ciljem  promjene vlasništva istih, stoga Bosna i Hercegovina mora donijeti zakon na nivou države kojim će se

AGRESIJA|GENOCID|URBICID

Potvrđena optužnica za genocid u predmetu Zoran Malinić

Sud Bosne i Hercegovine potvrdio je 16.10.2020. godine optužnicu u predmetu Zoran Malinić koja optuženog Zorana Malinića tereti da je počinio krivično djelo genocid iz člana 171. tačke a) i b) Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine