Bosanska skijašica Elvedina Muzaferija ostvarila rezultat karijere u spustu

Bosanska skijašica Elvedina Muzaferija ostvarila rezultat karijere u spustu

Bosanskohercegovačka skijašica Elvedina Muzaferija nastavila je zbrajati bodove u Svjetskom kupu, a utrkom u Crans Montani (Švicarska) danas je ostvarila rezultat karijere u disciplini spust. Osamnaesto mjesto zauzela je s vremenom 1:20.21 i zaostatkom od sekunde i 10 stotinki za prvoplasiranom Larom Gut – Behrami.

Dosadašnji, najbolji rezultat Muzaferije u Svjetskom kupu u disciplini spust upravo se desio u Crans Montani, u februaru 2022. godine, kada je osvojila 21. mjesto.

Naša jedina skijašica u elitnom takmičenju, drugi dio sezone vozi u odličnoj formi, a koja joj je u proteklih petnaest dana donijela pobjedu u Europa kupu i još jedan historijski plasman, 14. mjesto u super – G utrci svjetskog kupa.

Muzaferija je danas osvojila novih 13 bodova, što u zbroju sa šest bodova iz prošle utrke nosi ukupno 19. Priliku za osvajanje novih bodova u spustu Elvedina će imati već sutra na istoj stazi, gdje će se takmičiti i u nedjelju u disciplini Super-G.

Vodeća u svjetskom kupu Lara Gut – Behrami, današnjom pobjedom učvrstila se na toj poziciji. Švicarkinja je u cilju slavila s vremenom od 01:19.11 sekundi, drugo mjesto podijelile su Jasmine Flury i Cornelia Huetter s 21 stotinkom zaostatka, a dodatnih devet stotinki kasnila je Laura Pirovano.

U svrhu sigurnosti za takmičare odlukom organizatora staza u Crans Montani danas je u cilju bila kraća za četiri kapije.

(AA/MiruhBosne)

Previous Dok Konaković, Forto i Nikšić guraju šuplju uzbrdo, SDA, Stranka za BiH i DF državničkim ponašanjem spašavaju budućnost BiH!
Next Mirza Nikolajev izborio finale Svjetskog kupa u Oberhofu

You might also like

SPORT

Uspjesi Bašića i Džumhura će popularizovati tenis u Bosni i Hercegovini

Bosanskohercegovački teniseri Damir Džumhur i Mirza Bašić nakon sjajnih nastupa na ATP Challenger turnirima zabilježili su najbolje rankinge na ATP listi u svojim karijerama. Pobjedom na turniru u Santo Domingu

SPORT

Prosinečki: Vjerujem da će igrači dati maksimum (VIDEO)

  Stručni štab seniorske nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine, na čelu sa selektorom Robertom Prosinečkim, predstavljen je danas u Trening kampu Nogometnog saveza BiH u Zenici. Nogometna reprezentacija Bosne i

SPORT

Migrant iz Irana nastupa pod zastavom Bosne i Hercegovine u kik boksu

Karoo Mahmoud Giyani je migrant iz Irana koji se bavi kick boxom. Živi u Sarajevu i bori se za Kik boks klub Gazija. Karoo želi ostati u Bosni i Hercegovini