Beograd se želi riješiti Titovih posmrtnih ostataka, Sarajevo se nudi da ih primi

Beograd se želi riješiti Titovih posmrtnih ostataka, Sarajevo se nudi da ih primi

-Danas je Aleksandar Šapić, gradonačelnik Beograda, objavio kako želi posmrtne ostatke Josipa Broza Tita izmjestiti iz Kuće cvijeća. Uz nacionalističke ispade, historijsku relativizaciju i rehabilitaciju fašista poput Draže Mihajlovića u svom nastupu gradonačelnik najavljuje izmještanje posmrtnih ostataka Tita iz Beograda.

Ukoliko gospodine Šapić zaista imate namjeru sprovoditi svoju zamisao da Beograd po mjeri svoje ideologije gurnete još dublje u nacionalističke fantazije, ostaci Josipa Broza Tita neće ostati bez doma. Postoji jedan antifašistički grad koji se diči nasljedstvom partizana i jednog od najvećih antifašističkih pokreta u Evropi tokom Drugog svjetskog rata, ali i po antifašističkom otporu bolesnim ideologijama u skorijoj prošlosti, a koji će ponosno preuzeti ostavštinu Tita i skrbiti o njoj kako dolikuje, a to je Sarajevo.

U Sarajevu će uvijek biti mjesta za ostavštinu Tita, partizana i antifašističke borbe, što potvrđuje i činjenica da naša centralna ulica nosi ime po Titu, jer Sarajevo nema razloga da se stidi svoje prošlosti.

Pozdrav iz Titove za Beograd – poručio je premijer KS, Nihad UK.

Previous Topić: Rukovodstvo RS nema izlaznu strategiju, ono je u stanju panike
Next Milanović: Dok god SAD bude tlačio Hrvate u BiH, dobit će srednji prst. Jel' jasno?

You might also like

AGRESIJA|GENOCID|URBICID

Molitve za 116 ubijenih stanovnika Ahmića: Žrtve se nikada ne smiju zaboraviti

Učenjem Ja-sina na Šehidskom mezarju u Vitezu i u džamiji počelo je obilježavanje 24. godišnjice od masakra nad bošnjačkim civilima u selu Ahmići kod Viteza, javlja Anadolu Agency (AA). I

NAŠI DANI

Tragediju u Brčkom izazvao ugljenmonoksid, jedno dijete još u teškom stanju

Smrt svih šest osoba koje su jučer stradale u požaru u brčanskom naselju Suljagića Sokak nastupila je usljed trovanja ugljenmonoksidom. Potvrđeno je ovo za Federalnu televiziju iz Tužilaštva Brčko distrikta.

NAŠI DANI

Pomoć Ukrajini iz naše zemlje sa svih nivoa vlasti: Ministarstvo sigurnosti izdvojiće 200 hiljada eura

Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Selmo Cikotić na hitnoj sjednici Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH rekao je kako je Ministarstvo sigurnosti BiH iz tekuće rezerve predložilo da se odobri od