Bosanska zajednica u Kataru obezbjedila iftarske obroke za preko 1.100 radnika

Bosanska zajednica u Kataru obezbjedila iftarske obroke za preko 1.100 radnika

Ramazan služi kao podsjetnik na važnost dobročinstva i vraćanja zajednici. 

Bosanska zajednica u Kataru obezbijedila je iftar obroke za više od 1.100 radnika u oblasti Abu Nakhlah u saradnji sa Wahabom, lokalnom kompanijom u zaljevskoj državi koja je posvećena minimiziranju rasipanja hrane, navodi se u saopštenju ranije ove sedmice. 

Donacija obroka dolazi usred posljednjih deset dana Ramazana, što služi kao podsjetnik na važnost dobročinstva i vraćanja zajednici. 

Bosanska zajednica u Kataru je “živa grupa iseljenika koji su se aktivno organizirali i učestvovali u različitim volonterskim aktivnostima, podizanju svijesti, dobrobiti i društvenim aktivnostima”, rekao je Vahid Suljić, član osnivač inicijative Bosanske zajednice, za Doha News .

„Motivisani željom da naprave razliku za svoju zajednicu i društvo u cjelini u Kataru, bosanski iseljenici su prihvatili raznoliku i inkluzivnu kulturu zemlje“, dodao je on.

Donacije bosanske zajednice također su viđene u industrijskoj zoni radnom kampu, jer je dopremljeno 40 ramazanskih paketa onima kojima je potrebna. 

Zajednica Bošnjaka je aktivna u zemlji već nekoliko godina, doprinoseći nekoliko volonterskih projekata, uključujući čišćenje plaža.  

I katarske lokalne zajednice i vladine agencije utjelovile su učenja islama u ramazanu kako bi ih dali onima kojima je potrebna.

Govoreći o plodnom pejzažu Katara, Suljić je rekao za Doha News: „Multikulturalno okruženje Katara podstiče sigurnost, odgovornost i održivost, inspirišući zajednicu da ozbiljno shvati svoju ulogu za veće dobro čovječanstva i ličnu korist.

“U protekle tri godine, bosanska zajednica je podijelila više od 3.000 iftarskih obroka u Kataru”, detaljno je naveo.

“Bosanska zajednica ostaje posvećena svom cilju da pozitivno utiče na Katar.”

Previous Ministar vanjskih poslova: Španija će priznati državu Palestinu prije jula
Next Bećirović: U regionu ima onih koji šire obmane i laži, jedan od njih je Aleksandar Vučić

You might also like

NAŠI DANI

Gabriel Borić, mladi političar bosanskih korijena izabran za predsjednika Čilea

Gabrijel Borić, ljevičarski bivši studentski lider, postat će najmlađi predsjednik Čilea nakon što je u drugom krugu izborio veliku pobjedu protiv svog ultrakonzervativnog ekstremno desnog protivnika, Joséa Antonija Kasta. “Mi

NAŠI LJUDI

Bokser Alem Begić – aktuelni prvak Njemačke i Evrope u poluteškoj kategoriji

Rođen je i živi u Minhenu, ali Srebrenica je njegov dom. Alem Begić je profesionalni bokser. U poluteškoj kategoriji aktuelni je prvak Njemačke i Evrope u UBF verziji. Za tri

Ekonomija/Biznis

Tarik Galijašević među 50 najistaknutnih lidera investiranja u svijetu

Sarajlija, Tarik Galijašević imenovan je među 50 najistaknutnih lidera investiranja u svijetu za 2022 godinu na Global Corporate Venturing Powerlist 2022., prenio je dr. Edhem Čustović, uz komentar ‘Što nas