Zima se ne da – širom Bosne kiša, susnježica i snijeg

Zima se ne da – širom Bosne kiša, susnježica i snijeg

Nakon neuobičajeno visokih, ljetnih, temperatura i ranog dolaska proljeća ove godine, preko noći vratili smo se u zimu

-Jutros je u našoj zemlji pretežno oblačno vrijeme. U nižim područjima Bosne pada kiša ili susnježica, a višim područjima snijeg. U sjevernim i zapadnim područjima Hercegovini kiša ili lokalni pljuskovi.

Temperature zraka u 08 sati (°C):

Bjelašnica, Ivan Sedlo -1;

Sokolac, Tuzla 0;

Bijeljina, Bugojno, Drvar, Livno, Sarajevo, Srebrenica, Zenica 1;

Doboj, Sanski Most, Zvornik 2;

Banja Luka, Bihać, Gradačac, Prijedor 3;

Mostar 7;

Široki Brijeg 8;

Trebinje 12;

Neum 13;

Atmosferki pritisak u Sarajevu iznosi 930 hPa, za 10 hPa je viši od normalog i lagano raste.

PROGNOZA VREMENA ZA DANAS (Federalni hidrometeorološki zavod – Sarajevo)

Danas će u Bosni i Hercegovini preovladavati pretežno oblačno vrijeme. U nizinama Bosne sa kišom ili susnježicom, a u višim područjima sa snijegom. U Hercegovini lokalni pljuskovi. Djelimično smanjenje naoblake i postepeni prestanak padavina poslije podne i u večernjim satima. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni. Dnevna temperatura zraka od 3 do 9, na jugu zemlje do 14 °C.

U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme sa kišom i susnježicom. Prestanak padavina u drugom dijelu dana. Dnevna temperatura zraka oko 5 °C.

U četvrtak 18.04.2024., u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme uz djelimično smanjenje naoblake poslije podne. U Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. U jutarnjim satima ponegdje u centralnim i istočnim područjima Bosne je moguća slaba kiša. Poslije podne i tokom noći povremeni i rijetki lokalni pljuskovi. Vjetar slab sjeverni i sjeverozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 2 do 8, na jugu do 10, a dnevna od 8 do 14, na jugu zemlje do 17 °C.

U petak 19.04.2024., umjereno do pretežno oblačno vrijeme, uz postepeno razvedravanje poslije podne. U višim područjima centralne istočne Bosne lokalno slabe padavine. U Hercegovini i na jugozapadu Bosne umjerena bura, a u ostatku zemlje slab sjeverni i sjeveroistočni vjetar. Jutarnja temperatura zraka od 0 do 6, na jugu do 10, a dnevna od 8 do 14, na jugu zemlje do 18 °C.

U subotu 20.04.2024., pretežno oblačno vrijeme. Poslije podne u Bosni se očekuju lokalni pljuskovi. Tokom noći kiša i lokalni pljuskovi širom zemlje, a na planinama susnježica i snijeg. Vjetar slab promjenljivog smjera. Jutarnja temperatura zraka od 0 do 6, na jugu do 9, a dnevna od 10 do 16, na jugu zemlje do 18 °C.

U nedjelju 21.04.2024., oblačno vrijeme sa kišom. U višim područjima i na planinama sa susnježicom i snijegom. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeverozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 2 do 8, na jugu do 10, a dnevna od 4 do 10, na jugu zemlje do 13 °C.

Previous Entitet u Bosni legalizuje isplatu plate u koverti
Next Udruženja žrtava pozivaju na istragu protiv Dodika i Vučića zbog negiranja genocida

You might also like

BH RAZGLEDNICA

Dobar početak sezone za banju “Sanska Ilidža”

Ovogodišnja turistička sezona na lokaciji banje “Sanska Ilidža” započela je mnogo bolje nego ranije, a novina u odnosu na protekle godine jeste da se očekuju i prvi gosti iz arapskih

BH RAZGLEDNICA

Prirodni biser jugoistočne Evrope

Struja u prirodnom raju – Bosna i HercegovinaGdje je rijekama još dozvoljeno da vijugaju – planinske ture usamljenim stazama – Nacionalni parkovi – Divlji konji, predani zaštitnici prirode i prijeteće

BH RAZGLEDNICA

U julu rekordna posjeta turista Sarajevu: Najviše Turaka, Arapa i Amerikanaca (VIDEO)

  U julu ove godine, Turistička zajednica Kantona Sarajevo zabilježila je najveću posjećenost turista glavnom gradu Bosne i Hercegovine otkad ova ustanova prati te trendove, rečeno je za agenciju Fena.