U Višegradu obilježena 32. godišnjica stradanja Bošnjaka, u Drinu spuštene ruže za nevine žrtve

U Višegradu obilježena 32. godišnjica stradanja Bošnjaka, u Drinu spuštene ruže za nevine žrtve

 U Višegradu, na Mostu Mehmed-paše Sokolovića, tradicionalno je obilježena godišnjica ratnog stradanja Bošnjaka višegradskog područja.

U ogranizaciji Udruženja porodica nestalih “Višegrad 92.”, tokom današnje manifestacije povodom 32. godišnjice, nazvane “3.000 ruža za 3.000 života”, učesnici su u podne spustili s mosta u rijeku Drinu ruže jer je mnogo žrtava tokom rata ubijeno na tom mjestu, a njihova tijela potom bačena u vodu.

Stoga svaka od ruža simbolično nosi ime tih nevino stradalih ljudi, kazala je Feni predsjednica navedenog udruženja Hedija Kasapović.

Na mezarju Stražište su proučene dove za žrtve.

Manifestacija je protekla u redu, kazala je Kasapović i dodala da je saradnja s višegradskom policijom u ovim obilježavanjima korektna.

Izvor: Agencije

Previous Saradnja biznismena iz dva entiteta: “Bingo” postao suvlasnik u „Pavgordovoj“ firmi
Next Tabaković o konkurenciji u napadu: Kad si u reprezentaciji trebaš malo ego staviti nastranu

You might also like

NAŠI DANI

Okončani protesti rudara: Ovo je početak borbe

Protesti rudara ispred Vlade FBiH u Sarajevu završeni su, a rudari su se nakon protesta vratili na Željezničku stanicu u Sarajevu, odakle su se uputili u mjesta odakle su stigli.

NAŠI DANI

Završetak vježbe “Dinamičan odgovor 24-4“ na poligonu za borbenu obuku OS BiH „Manjača“

Vježba vanjskog ocjenjivanja “Dinamičan odgovor 24-4“ po NATO konceptu operativnih sposobnosti, ocjenjivanja i povratnih informacija (OCC E&F) u kojoj su učestvovali pripadnici komandi i jedinica 4. pješadijske brigade i pridodatih

AGRESIJA|GENOCID|URBICID

Bobanu Inđiću potvrđeno 15 godina zatvora za zločin u Štrpcima

Apelaciono vijeće Suda Bosne i Hercegovine potvrdilo je prvostepenu presudu kojom je Boban Inđić osuđen na 15 godina zatvora za učešće u otmici civila iz voza u Štrpcima u februaru