Senija Selimović iz Zvornika za Osmi mart dobila kravu

Senija Selimović iz Zvornika za Osmi mart dobila kravu

Samohrana majka Senija Selimović iz Zvornika dobila je za Osmi mart – kravu. Poklon je dobila od dobrih ljudi širom svijeta, koji su novac za kravu sakupili uz pomoć Udruženje građana “Svjetlo” iz Sarajeva, piše agencija Patria.

Senija živi u selu Jošanica sa dvije maloljetne djevojčice. Prije nekoliko godina njen muž je preminuo nakon teške bolesti, i sada se ova hrabra žena sama bori za svoju porodicu, bez prava na penziju ili socijalnu pomoć.
Rekla je da je do sada preživljavala uz pomoć humanitarnih organizacija, koje njenoj djeci i njoj donose hranu. Prije nekoliko sedmica rekla je da je njena najeća željela da oživjeti njeno seosko imanje. Od velike koristi bi joj bio plastenik, ili još bolje krava, od čega bi mogla hraniti svoju djecu.

– Jaka sam i sposobna. Voljela bi da mojoj djeci mogu zaraditi za pristojan život, a ne čekati da nam drugi daju milostinju – rekla je Senija, koja nije zaboravila ni druge u selu koji teško žive.

U selu gdje se Senija vratila sa porodocom, ’90-ih godina su srpski vojnici ubili na desetke Bošnjaka, spalili selo i uništili njihovanja imanja. Senija se, zajedno sa nekoliko drugih komšija, nedugo nakon okončanja sukoba vratila na ognjište, ali dosta teško preživljava.

Krava koju je danas dobila, kaže, mnogo će joj olakšati život. Ovo je njen najljepši poklon, dodala je.

Previous U Sočicu i Dobraču svraćaju samo vikendaši: Sela podivljalih konja na obroncima Romanije
Next Hadžihafizbegović može Kusturicu pozvati svojoj kući, ali nikako u Sarajevo

You might also like

NAŠI DANI

Bosanska krajina, usputna stanica ili novi dom migranata sa Istoka

  U Bihaću boravi više od 1.500 migranata Među onim dijelom migranata i izbjeglica koji su Bihać prihvatili kao svoj novi grad za život je i Afganistanac Muhsin Safi. U

Ekonomija/Biznis

Novac zarađen u Švicarskoj uložili u najsavremeniju farmu romanovskih ovaca

Lejla i Samir Vilić su novac zarađen u Švicarskoj uložili u najsavremeniju farmu romanovskih ovaca u Podastinju kod Kiseljaka. Svojim primjerom opovrgnuli su tezu pojedinih domaćih poljoprivrednika i stočara da

ŽIVOT

Novi dom za Nenada Lozančića, demobilisanog borca iz Tešnja

Nenad Lozančić, demobilisani borac Armije Bosne i Hercegovine iz Tešnja, uselio je u novi dom. Nenad je živio u trošnoj kući, nije posjedovao vlastitu nekretninu. Općina Tešanj i Ministarstvo za