Mehmed Pargan: Potpuno je jasno ko je počinio Genocid

Mehmed Pargan: Potpuno je jasno ko je počinio Genocid

Ubistvo jednoga čovjeka je zločin. Ubiti u nekoliko dana 8.372 ljudi, 40.000 protjerati i deportovati, srušiti sve vjerske objekte muslimana, spaliti domove, stotine žena silovati, napraviti masovne grobnice za ubijene, a onda ih kasnije sistematski premiještati i skrivati, potom sve to institucionalno, sa nivoa entiteta i susjedne države negirati – to je Genocid.

Genocid nije stvar dogovora! Dogovor je mogao postojati prije činjenja Genocida – nakon toga je historija. Potpuno je jasno ko ga je počinio.

Jučer smo čuli od predsjednika susjedne države da je to počinilo “onih 0,1 % Srba”. Možda je još veći problem od toga da danas, u poodmakloj drugoj deceniji 21. stoljeća većina Srba negira Genocid.

Ali, svi koji negiraju moraju znati da Genocid nije stvar ovisna o (ne)prihvatanju činjenica od strane onih koji su ga počinili, podržavali ili negirali, Genocid je pitanje činjenica i međunarodnog pravosuđa. Stvar historije koja je zabilježila da se on desio!

Njegove razmjere, nažalost, neće umanjiti tvrdnje zločinca i(li) onih koji su genocid pretvorili u ideologiju, da se genocid nije desio.

Imali su 20 godina da se pokaju, da žale, da osude počinioce Genocida. Nisu to uradili! Stoga me ne interesuje šta oni kažu i misle.

Molim vas ne prenosite njihove izjave na svojim FB profilima. Ignorišite medije koji negatore Genocida donose na naslovnim stranama i u prvim minutama vijesti. Ideologija zla živi u našem dvorištu, a mi joj spontano i u neznanju pomažemo da se širi!

Piše: Mehmed Meša Pargan

 

Previous Pogledajte Sarajevo u 4K rezoluciji! (VIDEO)
Next Hamza Alić prvi na Evropskim igrama u Bakuu

You might also like

OTPOR BOSNE

‘Dobili smo obavijest da se probijaju do Predsjedništva, ali nismo im dopustili’

Na današnji dan prije 31 godinu odbijen je prvi napad agresora na Sarajevo. 2. maja 1992. godine tenkovi i oklopni transporteri tadašnje JNA zaustavljeni su naporima branilaca okupljenih u Teritorijalnoj

RIJEČ

‘FBiH ima najstabilniji budžet u Jugoistočnoj Evropi’

Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić,  kazao je da budžet FBiH najstabilniji u Jugoistočnoj Evropi, jer je to posljedica odgovorne fiskalne politike i radikalne ekonomske politike, koja je donijela prihode

RIJEČ

‘Alarm za Bosnu! Vlada je nametnuta; Čović je vladar FBiH, a mi smo statisti’

Čović je vladar Federacije, Dodik glavni baja u Rs-u, a mi smo statisti. Schmidtovima odlukama na Ustav Federacije nije izabrana već nametnuta Vlada Federacije, kaže za Mrežu (FTV) Nermin Ogrešević,