Mehmed Pargan: Potpuno je jasno ko je počinio Genocid

Mehmed Pargan: Potpuno je jasno ko je počinio Genocid

Ubistvo jednoga čovjeka je zločin. Ubiti u nekoliko dana 8.372 ljudi, 40.000 protjerati i deportovati, srušiti sve vjerske objekte muslimana, spaliti domove, stotine žena silovati, napraviti masovne grobnice za ubijene, a onda ih kasnije sistematski premiještati i skrivati, potom sve to institucionalno, sa nivoa entiteta i susjedne države negirati – to je Genocid.

Genocid nije stvar dogovora! Dogovor je mogao postojati prije činjenja Genocida – nakon toga je historija. Potpuno je jasno ko ga je počinio.

Jučer smo čuli od predsjednika susjedne države da je to počinilo “onih 0,1 % Srba”. Možda je još veći problem od toga da danas, u poodmakloj drugoj deceniji 21. stoljeća većina Srba negira Genocid.

Ali, svi koji negiraju moraju znati da Genocid nije stvar ovisna o (ne)prihvatanju činjenica od strane onih koji su ga počinili, podržavali ili negirali, Genocid je pitanje činjenica i međunarodnog pravosuđa. Stvar historije koja je zabilježila da se on desio!

Njegove razmjere, nažalost, neće umanjiti tvrdnje zločinca i(li) onih koji su genocid pretvorili u ideologiju, da se genocid nije desio.

Imali su 20 godina da se pokaju, da žale, da osude počinioce Genocida. Nisu to uradili! Stoga me ne interesuje šta oni kažu i misle.

Molim vas ne prenosite njihove izjave na svojim FB profilima. Ignorišite medije koji negatore Genocida donose na naslovnim stranama i u prvim minutama vijesti. Ideologija zla živi u našem dvorištu, a mi joj spontano i u neznanju pomažemo da se širi!

Piše: Mehmed Meša Pargan

 

Previous Pogledajte Sarajevo u 4K rezoluciji! (VIDEO)
Next Hamza Alić prvi na Evropskim igrama u Bakuu

You might also like

NAŠI LJUDI

Niste vi imali toga tamo u Bosni

  Piše: Jahiel Jaši Kamhi Dugo sam već ovdje, u Kanadi, ali se još uvijek sjećam naših dijasporskihpočetaka, sličnih, istih i potpuno različitih jednih od drugih. Jedna od mojih prvih impresija

BLOG

‘Bosna i Hercegovina na geografskoj karti ima oblik srca. A srce toga srca je grad Sarajevo’ – poruka novog selektora koja je zasmetala Dodikovom sinu

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine nedavno je dobila novog selektora. Stručnjak porijeklom iz Crne Gore Duško Vujošević predvodiće Teletovića, Nurkića, Musu… Ovih dana Vujošević se oglasio jednim otvorenim pismom i

AGRESIJA|GENOCID|URBICID

Nije ova noga nekakva ruralna srBska čizma. To je noga “beogradskog asfalta”, ekstenzija Ćosićeve Srbije

  Proljeća 1992. na ulicama Bijeljine uslikan je stravičan prizor. Fotografija na kojoj se vidi kako srpski vojnik nogom udara prethodno ubijene bošnjačke civile nagovijestila je nadolazeće užase koje je