“Pharmamed“ Travnik: Realizovane nove investicije, zapošljavanja i otvorena nova tržišta

“Pharmamed“ Travnik: Realizovane nove investicije, zapošljavanja i otvorena nova tržišta

U toku protekle godine u kompaniji “Pharmamed“ Travnik aktivirana je investicije vrijedna više od 6 miliona KM na osnovu koje su prošireni proizvodno- skladišni kapaciteti kompanije, a sve u skladu sa strategijom razvoja kompanije.

-Ono što je najvažnije jeste činjenica da je tokom 2016.godine kompanija „Pharmamed“ povećala broj uposlenih za 10 posto, čime je sada ukupan broj uposlenika dostigao broj od 105 radnika. Radi se o mladom, obrazovanom i veoma motivisanom kadru, koji predstavlja osnovu budućeg razvoja kompanije. – kaže Sanjin Kotlica, direktor „Pharmameda“ – prenosi travnik-grad.info.

Tokom 2016. godine na domaćem tržištu ostvaren je rast prihoda od 11 posto, što osigurava lidersku poziciju na bh. tržištu za ovaj segment proizvodnje.

Asortiman proizvoda je veoma širok i broji preko 200 proizvoda: sirupe za kašalj, kozmetiku za njegu dječje kože, kozmetiku s posebnom namjenom, kozmetiku za njegu lica i tijela, dodatke prehrani, herbalne kapi i rinfuzne i filter čajeve.

-Na tržište Bosne i Hercegovine tokom 2016. godine plasirano je više od 3.5 miliona jedinica, naših proizvoda, što svakako predstavlja rekord u dosadašnjoj istoriji kompanije.

Na ino tržištima se radilo na jačanju trenutne pozicije, a otvorena su i neka nova tržišta, tako da se sada proizvodi nalaze u Albaniji, Australiji, Azerbejdžanu, Bahreinu, Crnoj Gori, Hrvatskoj, Jemenu, Kataru, Kraljevini Saudijskoj Arabiji, Kosovu, Kuvajtu, Libanonu, Makedoniji, Maroku, Njemačkoj, Omanu, SAD , Srbiji i Ujedinjenim Arapskim Emiratima. – kaže direktor Kotlica, te navodi kako je završena registracija proizvoda u Republici Turskoj, tako da se u toku ove godine može očekivati i izvoz u ovu zemlju.

U 2016.godini „Pharmamded“ je lansirao nekoliko novih proizvoda.

-Bosanskohercegovačka ompanija Pharmamed d.o.o. sa sjedištem u Travniku, osnovana je 1996. godine.

“Pharmamed” je industrijski proizvođač herbalnih proizvoda, herbalnih medicinskih proizvoda, dijetetskih proizvoda, kozmetike…

(MiruhBosne)

Previous Najveći uspjeh bh. industrije namještaja - 'Best of Best' za kolekciju Elle
Next Hiljadu planinara na pohodu za rođendan Srebrenika

You might also like

MADE IN BOSNIA-387

Prihodi Bosnalijeka porasli za 13 posto, uskoro ulazak i na tursko tržište

Nakon prodaje preostalog državnog kapitala Bosnalijek je nastavio s uspješnim poslovanjem i rastom prihoda, potvrđeno je Feni u ovoj kompaniji. Najveća bosanskohercegovačka farmaceutska kompanija je u prvih šest mjeseci ove

MADE IN BOSNIA-387

Prevent apparel – kolekcija muških odijela sa etiketom “Made in BiH”

Prevent grupacija kao jedna od najuspješnijih kompanija u BiH se može pohvaliti da upravo zahvaljujući njima na etiketama muških Pierre Cardin odijela stoji ‘Made in BiH’, obzirom da se šiju

BIZNIS

Supružnici Denisa i Samir Mešan iz Bugojna: Vratili se iz Austrije u svoj grad i počeli baviti pekarstvom

  U vrijeme kada je teško doći do stalnog zaposlenja, za pohvalu je svaka inicijativa ljudi koji uspijevaju osmisliti način da zarade, žive od vlastitog rada i uzdržavaju porodicu. Primjer