“Pharmamed“ Travnik: Realizovane nove investicije, zapošljavanja i otvorena nova tržišta

“Pharmamed“ Travnik: Realizovane nove investicije, zapošljavanja i otvorena nova tržišta

U toku protekle godine u kompaniji “Pharmamed“ Travnik aktivirana je investicije vrijedna više od 6 miliona KM na osnovu koje su prošireni proizvodno- skladišni kapaciteti kompanije, a sve u skladu sa strategijom razvoja kompanije.

-Ono što je najvažnije jeste činjenica da je tokom 2016.godine kompanija „Pharmamed“ povećala broj uposlenih za 10 posto, čime je sada ukupan broj uposlenika dostigao broj od 105 radnika. Radi se o mladom, obrazovanom i veoma motivisanom kadru, koji predstavlja osnovu budućeg razvoja kompanije. – kaže Sanjin Kotlica, direktor „Pharmameda“ – prenosi travnik-grad.info.

Tokom 2016. godine na domaćem tržištu ostvaren je rast prihoda od 11 posto, što osigurava lidersku poziciju na bh. tržištu za ovaj segment proizvodnje.

Asortiman proizvoda je veoma širok i broji preko 200 proizvoda: sirupe za kašalj, kozmetiku za njegu dječje kože, kozmetiku s posebnom namjenom, kozmetiku za njegu lica i tijela, dodatke prehrani, herbalne kapi i rinfuzne i filter čajeve.

-Na tržište Bosne i Hercegovine tokom 2016. godine plasirano je više od 3.5 miliona jedinica, naših proizvoda, što svakako predstavlja rekord u dosadašnjoj istoriji kompanije.

Na ino tržištima se radilo na jačanju trenutne pozicije, a otvorena su i neka nova tržišta, tako da se sada proizvodi nalaze u Albaniji, Australiji, Azerbejdžanu, Bahreinu, Crnoj Gori, Hrvatskoj, Jemenu, Kataru, Kraljevini Saudijskoj Arabiji, Kosovu, Kuvajtu, Libanonu, Makedoniji, Maroku, Njemačkoj, Omanu, SAD , Srbiji i Ujedinjenim Arapskim Emiratima. – kaže direktor Kotlica, te navodi kako je završena registracija proizvoda u Republici Turskoj, tako da se u toku ove godine može očekivati i izvoz u ovu zemlju.

U 2016.godini „Pharmamded“ je lansirao nekoliko novih proizvoda.

-Bosanskohercegovačka ompanija Pharmamed d.o.o. sa sjedištem u Travniku, osnovana je 1996. godine.

“Pharmamed” je industrijski proizvođač herbalnih proizvoda, herbalnih medicinskih proizvoda, dijetetskih proizvoda, kozmetike…

(MiruhBosne)

Previous Najveći uspjeh bh. industrije namještaja - 'Best of Best' za kolekciju Elle
Next Hiljadu planinara na pohodu za rođendan Srebrenika

You might also like

Ekonomija/Biznis

Kontrola bosanskog neba donosi zaradu: 71 milion maraka na osnovu preleta aviona

Bosna i Hercegovina je u protekle dvije godine, od kada je preuzela kontrolu nad donjim dijelom neba iznad svoje teritorije, na osnovu preleta aviona ubrala oko 71 milion maraka, ali

Ekonomija/Biznis

Međunarodni sajam Volkswagenovih dobavljača: Prisutno devet bosanskih kompanija

  Međunarodni sajam dobavljača Volkswagena IZB 2018 danas je svečano otvoren. Radi se o jednoj od najvećih svjetskih smotri kompanija automobilske industrije, te ovaj sajam predstavlja izuzetnu priliku za bosanskohercegovačke

Ekonomija/Biznis

Novalić: Povećanje zaposlenosti zabilježno u svim kantonima – 38.000 u ovom mandatu

  Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić i zamjenici premijera Jelka Milićević i Vesko Drljača održali su danas sastanak s dužnosnicima vlada svih kantona u Federaciji BiH s ciljem