“Pharmamed“ Travnik: Realizovane nove investicije, zapošljavanja i otvorena nova tržišta

“Pharmamed“ Travnik: Realizovane nove investicije, zapošljavanja i otvorena nova tržišta

U toku protekle godine u kompaniji “Pharmamed“ Travnik aktivirana je investicije vrijedna više od 6 miliona KM na osnovu koje su prošireni proizvodno- skladišni kapaciteti kompanije, a sve u skladu sa strategijom razvoja kompanije.

-Ono što je najvažnije jeste činjenica da je tokom 2016.godine kompanija „Pharmamed“ povećala broj uposlenih za 10 posto, čime je sada ukupan broj uposlenika dostigao broj od 105 radnika. Radi se o mladom, obrazovanom i veoma motivisanom kadru, koji predstavlja osnovu budućeg razvoja kompanije. – kaže Sanjin Kotlica, direktor „Pharmameda“ – prenosi travnik-grad.info.

Tokom 2016. godine na domaćem tržištu ostvaren je rast prihoda od 11 posto, što osigurava lidersku poziciju na bh. tržištu za ovaj segment proizvodnje.

Asortiman proizvoda je veoma širok i broji preko 200 proizvoda: sirupe za kašalj, kozmetiku za njegu dječje kože, kozmetiku s posebnom namjenom, kozmetiku za njegu lica i tijela, dodatke prehrani, herbalne kapi i rinfuzne i filter čajeve.

-Na tržište Bosne i Hercegovine tokom 2016. godine plasirano je više od 3.5 miliona jedinica, naših proizvoda, što svakako predstavlja rekord u dosadašnjoj istoriji kompanije.

Na ino tržištima se radilo na jačanju trenutne pozicije, a otvorena su i neka nova tržišta, tako da se sada proizvodi nalaze u Albaniji, Australiji, Azerbejdžanu, Bahreinu, Crnoj Gori, Hrvatskoj, Jemenu, Kataru, Kraljevini Saudijskoj Arabiji, Kosovu, Kuvajtu, Libanonu, Makedoniji, Maroku, Njemačkoj, Omanu, SAD , Srbiji i Ujedinjenim Arapskim Emiratima. – kaže direktor Kotlica, te navodi kako je završena registracija proizvoda u Republici Turskoj, tako da se u toku ove godine može očekivati i izvoz u ovu zemlju.

U 2016.godini „Pharmamded“ je lansirao nekoliko novih proizvoda.

-Bosanskohercegovačka ompanija Pharmamed d.o.o. sa sjedištem u Travniku, osnovana je 1996. godine.

“Pharmamed” je industrijski proizvođač herbalnih proizvoda, herbalnih medicinskih proizvoda, dijetetskih proizvoda, kozmetike…

(MiruhBosne)

Previous Najveći uspjeh bh. industrije namještaja - 'Best of Best' za kolekciju Elle
Next Hiljadu planinara na pohodu za rođendan Srebrenika

You might also like

BIZNIS

Bingo zvanično preuzeo Alta Shopping Center u Sarajevu: Čim se steknu uslovi otvaraju hipermarket

Bingo nastavlja ekspanziju na tržištu Bosne i Hercegovine. U kompaniji Bingo za Akta.ba su potvrdili kako su preuzeli Victor Retail d.o.o. Sarajevo koja vodi Altu. “Kada se steknu uslovi počet

MADE IN BOSNIA-387

Grad Goražde: Heroj u ratu, heroj u miru

Goražde – bosanski ponos sa Drine, odnedavno i sa službenim statusom grada, svakako je primjer uspjeha posljednjih godina. Grad koji je nakon okončanja agresije i skoro četverogodišnje opsade izgledao iznureno

BIZNIS

Otporna biljka, važna namirnica: U Bosni i Hercegovini uskoro počinje uzgoj kvinoje

Udruženje uzgajivača kvinoje u Turskoj pokrenulo je prve aktivnosti u cilju pokretanja uzgoja ove žitarice i u Bosni i Hercegovini. Biljku koju nazivaju i “majkom svih žitarica” turski uzgajivači u