Bosanski pelet i briket u marketima Bauhaus

Bosanski pelet i briket u marketima Bauhaus

EURO STIL kompanija kćerka HIFA OIL uspjela je plasirati pelet i briket u tržni lanac Bauhaus u Hrvatskoj. U ovoj kompaniji najavljuju proširenje poslovanja sa Bauhausom i na tržišta Slovenije i Austrije.

“Zadovoljili smo najviše kriterije kvaliteta u nekoj vrsti audita Bauhausovih predstavnika u našoj kompaniji. Nakon dogovorenih komercijalnih uvjeta krenule su isporuke. Količine koje isporučujemo premašile su i naša i njihova očekivanja za prvu godinu saradnje”, kazao je Kemal Mujkanović, direktor kompanije EURO STIL.

Ujednačenost kvaliteta proizvoda, širina asortimana, garancija za količine tokom cijele sezone, tačnost u isporukama i poštovanje kompletnih narudžbi po pitanju količina i vrsta roba, bili su preduvjeti saradnje koji su uspješno zadovoljeni.

Mujkanović dodaje da snabdijevaju sve trgovine Bauahausa u Hrvatskoj te da već sada imaju ponude da prošire poslovanje na tržišta Slovenije i Austrije.

“Naš cilj je da postanemo tzv. evropski dobavljač Bauhausa i da snabdijevamo ovaj specijalzirani lanac trgovina našim proizvodima. To će značiti proširenje kapaciteta uz istrajavanje na visokom nivou kvaliteta cijelog našeg asortimana”, pojašnjava Mujkanović.

Svoj prvi market Bauhaus je otvorio u Njemačkoj 1960. godine. Radilo se o novom prodajnom konceptu koji je omogućavao da se na jednom mjestu može kupiti alat i sve za gradnju. U 2015. godini samo u Njemačkoj Bauhaus je imao 154 marketa, a u inostranstvu 110. Ukupan prihod Bauhausa iste godine u Evropi premašio je 6,29 milijardi eura.

Kompanija EURO STIL je jedan od lidera u distribuciji peleta i briketa u Bosni i Hercegovini. Prošle godine je udvostručen broj zaposlenih sa 30 na 60, a osim ove djelatnosti, EURO STIL se bavi otkupom i preradom poljoprivrednih kultura, prije svega voća i povrća, piše Manager.ba.

 

Previous Donji Bakići: Selo na sedam spomenika
Next Vrelo Bosne prepuno posjetilaca: Krajem jula počinje rekonstrukcija Velike aleje na Ilidži

You might also like

Ekonomija/Biznis

Mljekara Fojnica Milk u posljednje dvije godine udvostručila proizvodnju

Mljekara Fojnica Milk na svojoj je uzlaznoj putanji, a u posljednje dvije godine je gotovo udvostručila proizvodnju. Sweden/USAID FARMA II projekt podržao ih je na tom putu. “Prodamo sav sir

Ekonomija/Biznis

Potpisani ugovori o izgradnji dionice Počitelj – Bijača

Dva ugovora o izgradnji dionice Počitelj – Bijača, poddionica Počitelj – Zvirovići, uključujući i gotovo kilometar dugački most, potpisana su u četvrtak u Mostaru, a njihova vrijednost je oko 100

MADE IN BOSNIA-387

Made in Bosnia! Respirator proizveden u Gradačcu certificiran u Britaniji

Zadovoljsto nam je objaviti da je Centar za testiranje i evaluaciju medicinskih uređaja (MD-TEC) završio testiranje prototipa mehaničkog ventilatora za upotrebu u intenzivnoj njezi koji je nedavno dizajnirala i napravila