Potpisan Ugovor o medijskoj podršci povratku u Podrinje (Video)

Potpisan Ugovor o medijskoj podršci povratku u Podrinje (Video)

Federalni ministar za raseljene osobe i izbjeglice Edin Ramić i ministar za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Tuzlanskog kantona (TK) Zlatan Muratović potpisali su danas Ugovor kojim je predviđena podrška održivom povratku u Podrinje.

– Nažalost, situacija je takva da su povratnici s područja Republike Srpske suočeni s raznim vidovima diskriminacije. Na razne načine im se pokušava kazati da nisu dobrodošli na svoje, pa i u medijima budu izolirani. U tome će nam pomoći Radio televizija Tuzlanskog kantona (RTVTK), koja će obezbijediti dodatne uslove za kontinuiranu medijsku podršku ovom području – kazao je Ramić.

RTVTK posljednjih 20 godina izvještava iz podrinjskih povratničkih mjesta, te je Ugovorom predviđena nabavka opreme za izvještavanje da bi povratnici iz Podrinja imali tačne i blagovremene informacije.

Ministar za obrazovanje, nauku, kulturu i sport  TK-a Zlatan Muratović  poručio je da će Vlada Tuzlanskog kantona nastaviti pružati podršku RTVTK, za koju je navedenim Ugovorom Ministarstvo i Vlada obezbijedili 60.000 KM za materijalno- tehničko opremanje.

– Nabavit ćemo potrebnu opremu za rad na terenu čime će se poboljšati naš signal  – rekao je direktor RTVTK Almir Mulabećirović.

Previous Obilježena 25. godišnjica zločina u logoru "Keraterm“: Samo u jednoj noći ubijeno oko 200 logoraša
Next Kako iskoristiti potencijal bosanskohercegovačke softverske industrije?

You might also like

NAŠI DANI

Kukaste patrole u Beogradu– zašto su odjednom migranti na meti?

U paralelnoj realnosti, migranti u Srbiji pljačkaju, napadaju žene i bodu noževima. Nema veze što ništa od toga nije istina – sateliti vlasti i dio opozicije misle da im se

NAŠI DANI

Nataša Kandić: Milošević ne bi bio oslobođen u Hagu

Iza tvrdnji Ivice Dačića da je Haški tribunal oslobodio Slobodana Miloševića sumnji za etničko čišćenje i ratne zločine u Bosni i Hercegovini stoji Vlada Srbije, smatra Nataša Kandić. Koordinatorka REKOM-a

NAŠI DANI

Sutra Dan bijelih traka: Sjećanje na više od 3.000 prijedorskih žrtava

Akcija „Zajedno protiv negiranja“ povodom 25. godišnjice napada na opštinu Prijedor i obilježavanja Dana bijelih traka – 31. maja, bit će održana sutra u Sarajevu sa početkom u 12 sati,