Brdo Hum: Postavlja se veliki jarbol sa zastavom Bosne i Hercegovine iznad Sarajeva

Brdo Hum: Postavlja se veliki jarbol sa zastavom Bosne i Hercegovine iznad Sarajeva

 

Nakon najave iz Gradske uprave Grada Sarajeva da bi uskoro iznad Sarajeva, na brdu Hum trebao biti postavljen veliki jarbol sa zastavom Bosne i Hercegovine, danas su počeli radovi na realizaciji ovoga projekta.

Podsjećamo, iz Gradske uprave Sarajeva za Radiosarajevo.ba pojasnili su kako je rebalansom budžeta grada Sarajevo planirana izgradnja jarbola sa zastavom Bosne i Hercegovine iznad Sarajeva, te da je tender raspisan još 11. oktobra 2017. godine.

Ipak, taj tender je poništen jer je rok za prijave istekao 23. oktobra, a do tada se nijedna firma nije prijavila za izvedbu ovog projekta, zbog čega je on poništen odlukom gradonačelnika Abdulaha Skake.

“Nacionalno obilježje BiH treba biti postavljeno u neposrednoj blizini releja na brdu Hum u Sarajevu, na visini od 30 metara. Zastava Bosne i Hercegovine dimenzija 6×12 metara bi bila postavljena na jarbol. Postavljanje jarbola sa zastavom je poklon građana Sarajeva svojoj domovini i davanje značaja njegovanju državnih praznika, simbola”, istaknuli su iz Gradske uprave Sarajeva.

Istaknuli su da su poduzete sve zakonom predviđene procedure da se ova inicijativa realizira kako je predviđeno i da se državna zastava zavijori već 25. novembra iznad glavnog grada Bosne i Hercegovine.

Previous Dan državnosti Bosne i Hercegovine planinari obilježavaju pohodom na Bjelašnici
Next Proslava 25. novembra na Bobovcu: Antifašizam i obnova bosanske državnosti

You might also like

OTPOR BOSNE

Srebreničani se oprostili od Zlatnog ljiljana Nedžada Bektića (FOTO)

U srebreničkom selu Karačići na mezarju Mahmutov Do danas je klanjana dženaza Nedžadu Bektiću podrinjskom heroju i nosiocu najvećeg ratnog priznanja Zlatni ljiljan.  Počasnom paljbom Bektić je ispraćen na posljedni

NAŠI DANI

Mostar obilježio “ljiljane” pred UN-om

Mostar — Tri nevladine organizacije iz Mostara u petak prijepodne su u dvorištu Centra za kulturu Mostar upriličile skromnu svečanost, kojom su se prisjetile 22. maja 1992. godine, odnosno godišnjice

NAŠI DANI

U Žepi položen kamen-temeljac za Memorijalni centar za 457 poginulih civila i branilaca

Kamen-temeljac za izgradnju Memorijalnog centra koji će biti izgrađen u znak sjećanja na 457 poginulih civila i branilaca Žepe, nekadašnje ratne enklave u istočnoj Bosni, postavljen je danas u prisustvu