25. godišnjica 105. motorizovane brigade

25. godišnjica 105. motorizovane brigade

 

Na platou Kulturno-sportskog centra ”Skenderija” jutros je izvršeno tradicionalno postrojavanje izviđača Kantona Sarajevo, povodom 25. godišnjice 105. motorizovane brigade.

Uz pripadnike Brigade, svečanu primopredaju zastave ispratili su i članovi općinskog Udruženja maloljetnih boraca Armije RBiH Općine Centar.

Postrojavanju su prisustvovali borci ove brigade i članovi Organizacionog odbora za obilježavanje 25. godišnjice 105. motorizovane brigade.

Grupi od oko pedesetak izviđača predata je ratna zastava 105. motorizovane, s kojom su krenuli ratnim stazama do spomen-obilježja “Mala kula” na Grdonju.

-Nastavak manifestacije svečanog obilježavanja 105. motorizovane brigade održano je na Grdonju – Mala kula. Delegacije su položile cvijeće na Spomen-obilježje. Upriličeno je druženje s borcima i šehidskim porodicama i porodicama poginulih boraca 105. motorizovane brigade.

Ministar za boračka pitanja Muharem Fišo istaknuo je važnost ove manifestacije.

– Borimo se za prava i ne smijemo dozvoliti da slavne bitke, naše slavne heroje, našu slavnu armiju stavimo u zaborav. Ukoliko zaboravimo herojsku borbu, stazu popločanu krvlju, mi ćemo nestati. 313 sinova ove brigade, koja je držala najveći rejon odbrane, baštini tradiciju i baš oni su pokazali kako se voli ovaj grad – kazao je Fišo.

Brigada je nastala iz malih samoorganiziranih grupa i jedinica MZ Šipa, Koševskog Brda, Crnog vrha, Gorice, Pionirske doline, Nahoreva, Blekinog Potoka, Breke, Grdonja, Bjelava, Sedrenika, Medrese, Mihrivoda, Vratnika i Pašinog Brda.

(Avaz/MiruhBosne)

Previous Vlašić i dalje top zimska destinacija u srednjoj Bosni (VIDEO)
Next Drveni mlin u Tržačkim Raštelama jedinstven u Bosni i Hercegovini

You might also like

DUHOVNOST

Na letu iznad Bosne: Papa Franjo uputio blagoslove i pozdravio predsjednika i građane naše zemlje

Tokom leta aviona Al Italia iz Rima prema Tbilisiju, u 10:10 sati, Agencija za pružanje usluga u zračnoj plovidbi Bosne i Hercegovine, primila je poruku pape Franje upućenu predsjedavajućem Predsjedništva

NAŠI DANI

Delegacija JP Autoceste FBiH sa Vladom BPK o početku izgradnje tunela Hranjen

  U ponedjeljak, 9. aprila, u 13:00 sati, u zgradi Vlade Bosansko-podrinjskog kantona Goražde (ul. 1. Slavne višegradske brigade) sastat će se čelnici Vlade ovog kantona sa rukovodstvom JP Autoceste

NAŠI DANI

Helsinški odbor: Ako se SAD, EU i NATO ne vrate na Balkan, Srbija će ga trajno destabilizovati

Ukoliko SAD, EU i NATO pravovremeno ne obnove obećani angažman na Balkanu, Srbija i drugi regionalni lideri će nastaviti svoje politike koje će trajno destabilizovati Balkan a svi napori da