Na Dan pobjede nad fašizmom odata počast ubijenoj djeci Sarajeva

Na Dan pobjede nad fašizmom odata počast ubijenoj djeci Sarajeva

 

Kod Spomen-obilježja ubijenoj djeci opkoljenog Sarajeva 1992-1995 a povodom sjećanja na ubijenu djecu Sarajeva i Dana pobjede nad fašizmom, danas je održana manifestacija pod nazivom “A bili su samo djeca”.

Predsjednik Udruženja roditelja ubijene djece opkoljenog Sarajeva 1992-1995 Fikret Grabovica kaže da su već dvije decenije prošle, a bol ne prolazi. Može se čak reći da postaje i veći jer, kako je istakao, zločin ubijanja nedužnih i brutalnost načina na koji je to učinjeno, bivaju sve očigledniji.

Poručio je da je fašizam zlo koje nanosi nesagledive posljedice.

Naveo je da događaji širom svijeta, pa čak i u zemljama blagostanja u koje dolaze izbjeglice, šalju obeshrabrujuće poruke i slike očaja.

“Ljudi pate i sad nam je već jasno da opomene naše bosanskohercegovačke tragedije nemaju snagu koliko su imale bola. Moramo raditi na tome da se zlo nikada ne ponovi”, poručio je Grabovica.

Uputio je poziv za mir cijeloj planeti da otvoreno i odlučno diže svoj glas protiv fašizma, rasizma, nacionalizma, terorizma i svakog bezumlja koji ima za cilj da uzme oružje u ruke.

Previous Klasovo brašno po prvi put u Saudijskoj Arabiji
Next Obnovljen trg kod zgrade Kantona Sarajevo: Njegov naziv podsjeća na tekovine borbe časnih branilaca Prvog korpusa ARBiH

You might also like

NAŠI DANI

Bosanska Gradiška: Četiri osobe saslušane zbog isticanja zastava Republike Bosne i Hercegovine u svadbenoj koloni

Četiri osobe iz Bosanske Gradiške privedene su u prostorije Stanice javne bezbjednosti u ovome gradu protekloga vikenda zbog sumnje da su počinili krivično djelo izazivanja nacionalne, rasne i vjerske mržnje

NAŠI DANI

Biciklisti iz Bihaća stigli na mezar Alije Izetbegovića

  Biciklisti kluba “Japod” iz Bihaća stigli su večeras na mezarje Kovači u okviru Drugog biciklističkog maratona “Alija Izetbegović” koji su organizirali na relaciji od Bihaća do Sarajeva povodom 12.

OTPOR BOSNE

Godišnjica 105. motorizovane brigade: Izviđači ponijeli zastavu brigade, preko Špicaste stijene do Grdonja

U okviru manifestacije obilježavanja 24. godišnjice formiranja 105. motorizovane brigade, u subotu, 18. februara 2017. godine, u jutarnjim satima, na platou KSC Skenderija upriličena je smotra izviđača Kantona Sarajevo i