Iz Sarajeva krenuo BH voz prema Bihaću (VIDEO)

Iz Sarajeva krenuo BH voz prema Bihaću (VIDEO)

 

Željeznice Federacije Bosne i Hercegovine (ŽFBiH) uspostavile su danas liniju Sarajevo – Bihać – Sarajevo, a putnike će na ovoj relaciji prevoziti savremeni talgo vozovi. 

Nakon završetka projekta sanacije kontaktne mreže na dionici Unske pruge Blatna – Bihać u dužini od 47 kilometara, promotivni voz za Bihać svečano je danas krenuo sa Željezničke stanice Sarajevo.

Uz sanaciju kontaktne mreže, Željeznice FBiH su radile i na uređenju stanica Bihać, Cazin Srbljani, Bosanska Krupa i Bosanska Otoka kako bi se stvorili što povoljniji uslovi za prihvat budućih putnika.

Prema planiranom redu vožnje za 2017/2018. godinu, voz će kretati iz Sarajeva u 16 sati, a u Bihać će stizati u 00:28 sati.

Iz Bihaća voz će kretati u 01:57 sati, a u Sarajevo će stizati u 10:28 sati.

Karta u jednom smjeru će koštati 36,70 KM, a povratna karta 59,10 KM s popustima koje putnici ostvaruju po odgovarajućim osnovama.

Vozovi s Talgo garniturama koji će saobraćati na relaciji Sarajevo – Bihać – Sarajevo imaju u svom sastavu i kola za spavanje, ukupno pet kabina s dva posteljna mjesta u svakoj kabini.

Vozna karta sa dodatkom za korištenje posteljnog mjesta u kolima za spavanje za jedan pravac na relaciji Sarajevo – Bihać, odnosno Bihać – Sarajevo iznosi 60,70 KM.

Previous Fočanski imam nosi dres FK Sutjeska
Next Milojko Pantić: Šovinistička svijest i plitkoumlje okovalo Srbiju

You might also like

NAŠI DANI

Pjevač Zabranjenog pušenja Davor Sučić: Nele laže da je bio ugrožen u Sarajevu

  Davor Sučić, poznatiji kao Sejo Sexon iz sarajevske grupe Zabranjeno pušenje o knjizi koju je napisao Nele Karajilić: “Kada bi sada napisao kako sam grozno stradao kao Hrvat kojem

KULTURA I UMJETNOST

Režiser Ayo Tsalithaba povukao film s Berlinalea zbog njemačke podrške Izraelu

Režiser iz Gane Ayo Tsalitaba povukao je svoj film s prestižnog filmskog festivala Berlinale, protestujući zbog podrške koju Njemačka pruža izraelskom ratu u Pojasu Gaze, javlja Anadolu. “Donio sam odluku

NAŠI DANI

Glavni tužilac Haškog tribunala: Činjenice o genocidu u Srebrenici se predaju u učionicama širom svijeta, ali ne i u državi gdje su ti zločini počinjeni

Poricanje zločina i neprihvatanje činjenice koje je utvrdio Međunarodni krivični sud za bivšu Jugoslaviju (MKSJ) je duboko zabrinjavajuće za Vijeće sigurnosti Ujedinjenih nacija (UN) i međunarodnu zajednicu. Konstatovao je to